«Spacer-bh» - Et perfekt valg når en ikke ønsker å inngå kompromiss | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

«Spacer-bh» - Et perfekt valg når en ikke ønsker å inngå kompromiss

«Spacer-bh» - Et perfekt valg når en ikke ønsker å inngå kompromiss

En bh med vatterte cuper, som ikke føles varm og fuktig. Finnes det? Absolutt! Med en Spacer-bh trenger du ikke inngå kompromiss, enten det gjelder design, komfort eller funksjon.

 

En gang i tiden var en bh bare en bh, der den eneste funksjonen var å holde bysten på plass, og et stoff bare var et stoff. Men det er lenge siden. I dag finnes det en mengde forskjellige bh-typer, en for hver tenkbar anledning i livet, for ikke å snakke om stoffer! Funksjonsstoffer med alle mulige egenskaper er blitt utviklet gjennom årene, enkelte med mer vellykket resultat enn andre. Undertøy er kanskje ikke det første en tenker på når en hører ordet «funksjonsstoffer», men tankene fører deg heller til sports- eller yttertøy. Men funksjonsstoffer er faktisk optimalt også til undertøy.

«Kvinner stiller andre krav
til behåen sin bh i dag enn for bare tjue år siden»

UNDERVURDER ALDRI STOFFET I EN BH
En bh er jo det plagget du har på deg nærmest kroppen, ja, den og trusene selvfølgelig. Og er du som de fleste andre så har du nesten alltid minst ett plagg til utenpå. Har du riktig uflaks kan dette kjennes som en badstue, spesielt under klimakteriet, dersom du har svettetokter av andre årsaker, under den varme årstiden, eller hvis du kanskje beveger deg mye på jobben. På dager som disse kan en bh være ganske ubehagelig å ha på. Er det for varmt, er det lettere for at sømmer, strikk og bånd kan begynne å gnage eller klø, dersom du har ekstra ømtålig hud. Hva slags stoff skal en da bruke i undertøy, for å unngå at det blir så varmt?

«Funksjonsstoffer er optimalt også til
undertøy og ikke bare til sportsklær»

Den store utfordringen til en produsent av kvalitets-behåer er at stoffene i undertøy må kunne holde formen, for eksempelvis når det skal brukes i formpressede cuper, der huden bør kunne puste. Det må også beholde sin elastisitet og ikke utvide seg eller miste spenstigheten, samtidig som det må ha så godt hold at det kan være støttende.

Confident bh med cuper i Spacer-stoff som lar huden puste, støtter og holder huden tørr.

Undertøy laget i stoffer som ikke suger til seg fuktighet fra kroppen, betyr en tørrere følelse og mindre svette klær. Noen stoffer gir god støtte og puster, men binder også fukt. Mange lette funksjonsstoffer puster og leder bort fukt, men er ikke de mest støttende. De krever derfor ekstra fôr og vattering, noe som virker mot sin hensikt, da behåen ikke lenger er nærmest huden og heller ikke blir tynn, lett eller puster! Andre kraftigere stoffer er formbestandige og bysten får god støtte, men de lar derimot ikke huden puste.

«Noen ganger kan det føles som et umulig oppdrag å finne en optimal bh, men det finnes løsninger»

Dersom du i tillegg er ute efter den perfekte, runde formen, vil formpressede cuper med en lett vattering være helt perfekt. Men er det noen stoffer som blir fuktige under varme dager så er det vel nettopp vattering! Puh, dette føles som et umulig oppdrag, eller? Er det virkelig mulig å få alt i ett og samme stoff?

«SPACER» OPPFYLLER ALLE KRAV
Men ingen problemer er uten en løsning. Og svaret på dette er nettopp Spacer. Spacer-behåen har en kombinasjon av alle ovenstående fordeler i ett og samme produkt. Dette har ført til at den er blitt stadig mer populær de siste årene. En Spacer-bh er vattert, samtidig som den føles så lett at du nesten ikke merker at du har den på.

«Spacer støtter, lar kroppen puste og er formbar»

Den støtter og former bysten rund, den er ganske enkelt den optimale t-skjorte-behåen! I tillegg leder den bort kroppsvarmen og holder deg tørr. Vinn, vinn! Men hvordan kan den være alt det ovenstående på en gang?

"Spacer-behåen gjør at luften sirkulerer gjennom stoffet, som hjelper til med å lede bort fukt og varme fra kroppen."

«SPACER» – TYKT, MEN LETT

Spacer-stoffet er tykt, vanligvis mellom 1,5 – 5,5 mm, men føles luftig og veldig lett. Dette gir en herlig, luksuriøs følelse. Sammenligner du med en vanlig skumvattering på ca. 3 mm, som blir brukt i de fleste bh-modeller i dag, er Spacer-stoffet mye lettere. Klemmer du mellom tommelen og pekefingeren føles stoffet dempet «fluffy», omtrent som en svamp. Det blir nesten som den herlige følelsen en får når en trykker på bobleplast - en kan liksom ikke la være å trykke!

"Spacer-stoffet vi bruker er bare 2,5 mm tykt og øker ikke bystens volum."

Til tross for at stoffet er så luftig og ikke spesielt kompakt, er det likevel stødig, noe som gjør det utmerket å bruke til bh-cuper. Stoffet er derfor vanlig å bruke i Haute Couture-bh eller t-skjorte-bh, i og med at vatteringen lar bysten få en perfekt, rund form.  Dersom en legger en Spacer-bh på en plan flate, f.eks. et bord, har cupene allerede en definert, rund form. Men hvor kan et så tykt stoff være så kjølig?

«En Spacer-bh er vattert, men er samtidig
så lett at du nesten ikke merker den»

LUFT OG FØLELSE – TEKNIKKEN BAK «SPACER»
Et vanlig stoff er todimensjonalt og laget av to tråder, mens Spacer er tredimensjonalt og har ytterligere en tråd. Ser vi på gjennomskjæringen av et Spacer-stoff, ser en tydelig at det består av tre lag.

Spacer-laget består av en tredje tråd, som bygger stoffet i høyden.

De ytterste og innerste lagene leder bort varme og fukt og fører til at stoffet holder seg tørt. Dette er vanlige egenskaper i funksjonsstoffer, f.eks. nederdeler eller sportsklær, men det som gjør Spacer tredimensjonalt er sjiktet i midten, det så kalte Spacer-laget.

«Spacer er tredimensjonalt. Mellomsjiktet gjør at luften sirkulerer. Øverste og nederste lag leder bort fuktighet og varme»

Spacer-laget består av vertikal stolpevev med luftlommer mellom trådene. Lommene fører til at luften kan sirkulere fritt mellom de to ytre lagene og det blir en kjølig og behagelig følelse. I praksis betyr dette at stoffet blir tykt, men veier nesten ingenting.

«En Spacer-bh kombinerer utrolig mange
fordeler i ett og samme produkt»

Leter du etter vatterte cuper, men opplever at vanlig skumvattering føles for varmt eller for kraftig, da skal du velge en Spacer-bh. Ikke la deg lure av den lette følelsen. Den har meget god støtte av samme type som en tidligere bare pleide å få av mye kraftigere stoffer eller tykkere vattering.  Med en Spacer-bh får du alle fordeler, uten å måtte inngå kompromiss. Si farvel til svette behåer!

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift