5 bevegelser som avslører om bh’en sitter bra | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

5 bevegelser som avslører om bh’en sitter bra

5 bevegelser som avslører om bh’en sitter bra

Målebånd og størrelsestabeller i all ære, men det finnes vesentlig enklere måter å se om bh’en sitter bra. Med fem bevegelser på 30 sekunder vet du om du trenger å bytte bh-størrelse eller ikke.

Når vi ser på hvordan cupene sitter, er det bra å tenke på at vi sjelden har helt symmetriske bryster, de avviker ofte i størrelse. Det er helt normalt at den ene cupen er for liten eller for stor, men hvis begge cupene er for store, eller for små, er det på tide å bytte størrelse. Det er ikke nødvendig med et målbånd for å se om du har feil størrelse. Det eneste du må er å gjøre noen enkle bevegelser. 

Metode 1: Bøy deg framover
Stå på gulvet og bøy overkroppen framover, slik at du danner en så rett vinkel som mulig. Se ned mot bysten. Er det et tomrom mellom bh-cupen og brystet, kan du se inn i cupen? Da er cupen for stor. Behold samme omkrets, men gå ned en cupstørrelse.


Du skal kunne bøy deg framover og bevege deg fritt med bh’en på, uten at det oppstår tomrom mellom cup og byste.

Metode 2: Legg deg på ryggen
Har bh’en vatterte cuper, som beholder formen selv om du ikke har den på, kan du teste ved å legge deg på ryggen og trykke på underdelen av cupen. Er det tomrom i en av eller begge cupene? Da er cupen for stor og brystet flytter seg rundt i cupen.

Metode 3: Løping på stedet
Bøy deg framover slik at kroppen danner en vinkel, samtidig med at du foretar arm- og benbevegelser som om du løper, men står på samme sted på gulvet. Beveg armene fram og tilbake, opp og ned, som om du løper maraton. Faller bysten ut av cupene? Da betyr det at cupen er for liten. Behold omkretsen, men gå opp i cupstørrelse.


Brystene skal fortsatt ligge i cupene og ikke gli ned, selv om du løfter opp armene.

4. Strekk opp armene
Stå på gulvet og strekk opp armene, samtidig som du rister litt på kroppen og bysten. Havner bysten nedenfor cupene og bh-båndet? Da har bh’en for stor omkrets. Løs dette ved å gå ned i omkretsstørrelse. Legg merke til at selv om selve cupen sitter bra, må du øke en cupstørrelse for hver omkretsstørrelse du går ned, for å beholde samme cupvolum. Dersom bh-størrelsen er 100D, blir din nye størrelse 95E.

5. Rulle med skuldrene
Sitt ned og slapp av med armene hengende langs siden av kroppen. Løft skuldrene opp til ørene og rull skuldrene framover, eller bakover noen ganger. Faller skulderbåndene ned? Test med å justere dem litt kortere. Faller skulderbåndene fortsatt ned, er denne bh-modellen feil for deg, da de antagelig sitter for langt fra hverandre i forhold til kroppen. Skulderbåndene indikerer ikke feil bh-størrelse, men det er viktig at de sitter bra, slik at du får best mulig komfort og støtte av bh’en. Båndene skal heller ikke skli ned i løpet av dagen. Hvis du lettvint får inn en fingertupp mellom skulder og skulderbånd, sitter bh’en passe stramt.


Sitter skulderbåndene for løst vil de skli ned.

Selvfølgelig finnes det flere tegn vi kan lete etter hvis vi vil se hvordan bh’en skal passe, men disse fem er en god start. Videre kan vi finjustere bh’en til den sitter som et skudd. For å se øvrige tegn kan du les vår tidligere artikkel Slik vet du om du har feil bh-størrelse. Og som alltid, svarer vår kundeservice mer enn gjerne på alle typer spørsmål du har og veileder deg gjennom passformjungelen til du blir helt fornøyd.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift