Da undertøynerdene fra Borås møtte couturemesteren | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

Da undertøynerdene fra Borås møtte couturemesteren

Da undertøynerdene fra Borås møtte couturemesteren

Vi ønsket å lage noe nytt. Vi ba derfor inn en moteskaper, som var kjent for sitt unike formspråk til å tolke undertøy og sette sitt preg på vårt Miss Mary. Det er alltid en risiko å lage noe som er annerledes, spesielt når det gjelder designsamarbeid, men vi tok sjansen. Dette er historien om Visionary – da undertøynerdene fra Borås møtte couturemesteren Lars Wallin.

Vi ville lage en unik kolleksjon med et litt mer luksuriøst inntrykk, eksklusive stoffer, mer stæsj og glamour. Vi forhørte oss litt om hvem vi helst ville ha et samarbeid med. Ett navn som stadig dukket opp og som også var vår adm. direktør Elisabet sitt førstevalg var Lars Wallin. Utrolig spennende kombinasjon syntes vi alle. Dermed lette Elisabet opp hans telefonnummer og tok kontakt med han. Nøyaktig hvordan det forløp og hvorfor Elisabet ble litt nervøs da hun skulle treffe han, kan du se i videoklippet nedenfor:

 

Så hvem er da Lars Wallin?

Lars Wallin er Sveriges kanskje mest navngjetne designer innen Haute Couture og eksklusive brudekjoler. I løpet av en karriere som har strekt seg over snart 30 år har han skapt skreddersydde kreasjoner til artister og kongeligheter. Vi har sett hans design på scener og på røde løper-arrangementer, teaterforestillinger, musikaler og nesten hvert år i Melodi Grand Prix. I tillegg til Haute Couture og klar-til-bruk-kolleksjoner har han også designet smykker, porselen og sko. Utstillingen Fashion Stories, som viser frem hundrevis av hans kreasjoner har vært en stor publikumssuksess og er sett av en halv million besøkere på forskjellige museer.

Utstillingen Fashion Stories viser frem håndplukkede kreasjoner fra Lars Wallins lange karriere. Foto fra textilmuseet.se

Men det var ikke først og fremst hans imponerende CV som førte til at vi ønsket å samarbeide med han, men snarere den visjon hans design formidler. Vi ønsket jo å lage en kolleksjon som åndet av luksus og glamour og det finnes vel ingen som personifiserer dette bedre enn nettopp Lars.

«Min design hyller kvinnen og løfter frem hennes skjønnhet» - Lars Wallin

All hans fantastiske Haute Couture og skredderkunst utstråler alltid noe «Wallinsk». Det er noe som stikker seg ut. Litt attityde, litt tøffhet, aldri kjedelig. Dette føltes så riktig for oss og det var dette vi ønsket å få frem med kolleksjonen. Selv beskriver Lars sin måte å designe på:
«En føler kroppen i plaggene mine. Jeg arbeider med linjene og skjæringen rundt kroppen. Jeg prøver å løfte frem og hylle kvinnen med min design, men aldri slik at hun blir et objekt. Jeg liker å leke med de forskjellige stoffblandingene og bruker gjerne lag-på-lag, for å få frem 3D-effekten. Til og med det som ikke synes blir en del av designen.»

Se og hør Lars fortelle om

 

En kolleksjon vokser frem

Så med Lars ombord, etter at han takket ja, satte vi i gang. Det ble mange møter, mange reiser frem og tilbake mellom Borås og Stockholm, men også Paris. Langsomt vokste kolleksjonen frem. Det ble designet, det ble laget mønstre, det ble kontrollert, prøvesydd, tråklet og testet i løpet av mange måneder.

«Wallins design stikker seg ut. Litt attityde, litt tøffhet. Aldri kjedelig.»

Lars utfordret virkelig våre sjefdesignere, da det var spesielt vanskelige stoffer å arbeide med. Tynn, delikat tyll med eksklusive broderier, ingen elastisitet, men de måtte likevel føye seg perfekt langs runde cuper. Det ble finjustert med millimeterpresisjon, 2 mm tatt bort her eller lagt til der. Alt for å finne den perfekte passformen. Når en syr vanlige plagg, som for eksempel en topp, så merker en ikke millimeterforskjellen, men på en bh er det stor forskjell. Og når behåen blir laget av tynne, stive stoffer gjelder det å holde tungen rett i munnen, både når en lager mønstre, graderer, skjærer ut stoffer og deretter syr. Bare en sånn ting som å bruke feil nål i maskinen på disse stoffene, skulle kunne bli en katastrofe. En av utfordringene var også å passe på at behåene så nette ut, ikke bare på en A- eller B-cup, men også på en F-cup, samtidig som de skal støtte. Smale skulderbånd, men som likevel skal være behagelige. Vårt testpanel med kvinner gikk og testet modellene over en lengre periode. Vi ønsket virkelig å skape en kolleksjon der design møter komfort.

 

Selv var jeg ny hos Miss Mary når kolleksjonen vokste frem. Jeg husker da jeg for første gang fikk se behåene Winter Dew og Dreamscape mens syprøvene lå på sjefdesignerens bord. Jeg trodde ikke mine egne øyne. Jeg tok den sjampanjefargede Winter Dew behåen i hendene og snudde og vendte på den. I dagslyset fra vinduene skimret den tynne tyllen nesten som holografisk frost.

«Winter Dew har fått sitt navn fra den skimrende tyllen og broderi formet som løv»

Og den vakre lag-på-lag-effekten med brodert tyll drapert over cupene i delikat blonde på behåen Dreamscape ga nesten en 3D-lignende effekt, som førte tankene til Wallins fantastiske aftenkjoler. Jeg fikk jobben som skribent hos Miss Mary blant annet på grunn av min utrolig store interesse for undertøy. Jeg trodde jeg hadde sett alt, men dette følte jeg var noe aldeles nytt. Nettopp disse to behåene er fortsatt mine personlige favoritter fra Visionary-kolleksjonen. Dreamscape er for øvrig også Lars sin egen favoritt.

«Dreamscape med cuper i lag-på-lag med tyll og blonde skaper en 3D-lignende effekt»

Over ett år etter at samarbeidet ble innledet var hele kolleksjonen ferdig. Den 31. mai i år ble den lansert på missmary.se. Vi var meget forventningsfulle når det gjaldt hvordan den ville bli mottatt. Og skal vi være helt ærlige var vi ganske nervøse også. Det er en sikkert alltid når en lanserer noe nytt, spesielt når alle involverte hadde strevd og lagt ned både sjel og hjerte, som vi alle har gjort i dette prosjektet. Vill kundene våre like produktene?

Svaret ble et rungende ja! Vi hadde ikke behøvd å uroe oss og kunne puste lettet ut. Å samarbeide med Lars har vært fantastisk morsomt og vi er utrolig stolte over resultatet. Visionary står for tidløs eleganse i en luksuriøs hverdag. Behåer som ikke bare er vakre å se på, men som også sitter perfekt. Kvalitet som holder sesong etter sesong. De mest behagelige designer-behåer du kan ha, og til en uslåelig pris.

Floral Sun bh med eksklusivt broderi, lag-på-lag effekt og fine blondedetaljer ble den mest populære modellen.

 

Samme bh i forskjellige fargesammensetninger med helt ulike inntrykk. Her vises Meadow Dreams i puddernyanser eller dramatisk fargesterkt i sort.

 

Ssshhhh! Du hørte det først slik…

Og til slutt kan vi avsløre en liten hemmelighet. Vi produserte hver enkelt Visionary bh i 30 størrelser – fra 70 A til 90 F – men da mange etterspurte større størrelser, har vi besluttet oss for å utvide spennet på størrelser for flere av bestselgerne, der stoffene tåler utfordringen med en større størrelse. Dersom du har lest vår tidligere artikkel om alt det arbeidet som ligger bak når vi utvikler et produkt, så vet du at Miss Marys graderingsarbeid er enormt tidskrevende og dette vil derfor ta flere måneder. Men den som venter på noe godt venter aldri for gjeves, eller?


Og en ting til vil jeg fortelle, nå er det igjen flittig reising mellom Borås og Stockholm…

Se hele Visionary kolleksjonen her:

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift