Få klærne til å sitte penere med riktig undertøy | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

Få klærne til å sitte penere med riktig undertøy

Få klærne til å sitte penere med riktig undertøy

Vet du hvilken bh-farge som er minst synlig under hvite klær? Det er ikke hvitt, beige eller brunt. I bloggen denne gangen ser vi nærmere på hvordan undertøyet påvirker utseendet under vanlige klær.

En bh gir ikke bare støtte og komfort, den former også bysten. Det har kanskje hendt at du har kjøpt en bh som så riktig pen ut i prøverommet, den hadde også lekker blonde og pen utringning. Den føltes god å ha på og løftet bysten som du ønsket. Deretter gikk du hjem og satte på deg en genser utenpå og plutselig virket den tidligere så flotte bh’en ikke like bra i det hele tatt. Bysten struttet, ble sammentrykt, eller enten flatere eller pekte utover! Eller favorittblusen du hadde på begynte å sprike veldig mellom knappene, der den tidligere hadde sittet meget bra. Hvordan velge undertøy som gjør at plaggene utenpå ser både pene ut og faller fint? Her er våre beste tips.

Unngå at det spriker mellom knappene
Et evig dilemma for mange kvinner med stor byste er at blusen strammer over bysten og det spriker mellom knappene. De fleste bluser eller skjorter tøyer seg jo ikke på samme måte som en genser. En minimizer-bh løser dette.


Bøylefrie Smoothly er en minimizer-bh, perfekt å ha under bluse eller skjorte.

En bh som «forminsker» bysten og fordeler dem over en større flate, fordi cupene er skåret grunnere og bredere enn på en vanlig bh.


Joy bøyle-bh har vatterte cuper som hindrer at brystvortene er synlig gjennom genseren

”Tryll bort” brystvortene
Er du ubekvem med at brystvortene synes gjennom klærne vil en bh med vatterte cuper effektivt løse det problemet. Den øker ikke volumet på bysten, i og med at vatteringen som oftest er veldig tynn. Vatterte cuper er derimot formbestandige og bysten får en fin form. De finnes både formpressede og med sømmer. Foretrekker du cuper uten vattering kan du legge inn ”nipple-covers”.


Nipple-covers, perfekt om brystvortene ikke skal synes og du ikke ønsker vatterte cuper.

Undertøy til varme dager 
På varme dager er det perfekt å bruke tynnere undertøy i stoffer som puster, slik at det ikke blir som en badstue under klærne. Overdeler laget av naturlige stoffer som lin, bambus, bomull, silke eller ull kombineres med fordel ofte med undertøy av bomull.


Broderie Anglais er den perfekte sommer-bh’en med cuper i bomull uten vattering som lar huden puste.

Også syntetiske funksjonsstoffer som Keep Fresh passer utmerket på varme dager. De er spesialutviklet til å kunne puste, samtidig som stoffet ikke føles fuktig dersom du svetter. På kaldere dager er en vattert bh perfekt.

«Klær produsert i naturlige stoffer som lin, bambus, bomull, silke, eller ull kombineres med fordel gjerne med undertøy i bomull»

Bh under tynne stoffer
Vil du unngå at bh’en er synlig gjennom tynne plagg, uansett fargen på klærne, skal du velge en formpresset t-skjorte-bh. Disse har ikke sømmer på cupene. Også her gjelder det å finne riktig størrelse på bh’en. Dersom du velger du en formpresset bh, men har feil cupstørrelse vi bh’en bli meget synlig under genser og topper.


Stay Fresh, en bh uten vattering og sømmer på cupene, perfekt å ha på under tynne klær.

Rød bh under hvit skjorte
Vet du hvilken bh-farge som er minst synlig under hvite plagg? Litt avhengig av hvilken hudfarge du har så vil ofte en hvit bh være like synlig under klærne som en sort bh. Dersom du har hvit bh, kan du derfor passe på å ha på deg en bh med lekre blondedetaljer eller broderi, da kan det gjerne være litt ekstra synlig.

”Rød bh under hvit skjorte er ikke synlig.”

Ønsker du derimot at bh’en helst ikke skal være synlig i det hele tatt under den hvite skjorten er det faktisk smartest å satse på en rød bh. Rødt undertøy skaper en form av optisk illusjon og blir derfor nesten helt usynlig. Også enkelte grønne toner har denne effekten, litt avhengig av hudfarge. Prøv deg fram neste gang du skal kjøpe en ny bh. Visst er det morsommere å ha litt farge på undertøyet enn bare de klassiske basisfargene hvit, beige, brunt og sort?


Rødt undertøy passer perfekt å ha under hvite klært. Prøv gjerne selvv.

Hvordan slippe klær med statisk elektrisitet
Noen løstsittende kjoler og skjørt med flott fall kan noen ganger klistre seg fast til bena på en irriterende og ubekvem måte på grunn av statist elektrisitet. Et tips for å unngå dette er å bruke en tynn underkjole under klærne. Dersom du har på deg strømpebukser kan til og med underkjolen bli statist i enkelte tilfeller. Da kan det hjelpe med mykningsmiddel i vask, eller at du dypper hendene i vann, eller smører hendene inn med håndkrem og deretter stryker dem over strømpebuksene.

Beste bh til utringede klær
Har du flere utringende topper skal du satse på en utringet bh. Da finnes det f.eks en «plunge-bh» med ekstra lave bøyler, som er designet med nettopp dette for øyet. Pass på at du ikke får for liten cupstørrelse, slik at bysten ramler ut under cupene. Under mine år som jeg har jobbet med bh, har jeg støtt på en hel del kvinner som liker å ha for små cuper, da de tror at bysten ser større ut når den tyter ut mellom cupene. Men bysten vil ikke se større ut, det eneste som blir synlig er at du har for liten bh. Ønsker du å øke brystvolumet skal du heller velge en god «push-up bh» i din riktige størrelse. Riktig størrelse er A og Å.

«Synes du det blir for varmt med så mange lag med klær, finnes det topper som avkjøler huden.»En enkel trøye er utmerket å ha på under utringede klær, når du ikke ønsker å vise for mye hud. Bildet viser Cool Sensation.

Liker du ikke å vise mye hud, men likevel ønsker å ha på en utringet kjole eller topp, kan du ha på deg en topp/trøye mellom bh og kjole. En enkel trøye bruker å gjøre susen. Synes du det blir for varmt med så mange lag klær, finnes det topper/trøyer i stoffer som avkjøler huden, for eksempel den patenterte teknikken WinCool som vi bruker i vår Cool Sensation trøye.

Bh til klær som har utringning i ryggen
Dette er et klassisk dilemma. Noen kjoler har dype utringninger i ryggen og du elsker kjolen, men vil ikke at bh-stroppene skal synes. Enkelte løser dette med å velge en bh-farge som er så lik deres egen hudfarge som mulig. Et annet forslag er ganske enkelt å ikke bry seg om at bh’en er synlig. Å ha på seg bh er naturlig og noe de fleste kvinner har, så hvorfor brys seg om dette. De som har stor byste er som oftest ikke bekvemme med å gå uten bh og det kan være vanskelig å finne en ryggløs bh som støtter bysten.


Bh’en Flames er like vakker fra alle vinkler. Et perfekt eksempel på en bh som gjerne kan titte fram i utringningen.

Vi foreslår å velge en bh som har lekre blondedetaljer i ryggen. Det finnes mye undertøy som er designet for å være synlig. «Underwear as Outerwear» som det så vakkert heter på engelsk. Gjør din bh til en del av antrekket.

Det lekreste undertøyet til festantrekket
Ingen idé å satse på en elegant kjole dersom undertøyet ikke støtter som det skal. Sørg for at bh’en støtter og løfter riktig godt. Sats gjerne på en bøyle-bh slik at du virkelig får opp bysten i den høyden du ønsker. Med en velsittende bh vil du automatisk føle deg både tryggere og penere.


Rose, en nett, men velsittende blonde-bh, som former, løfter og støtter meget bra og passer seg perfekt under festantrekket.

Velg ikke en nykjøpt kjole og ha på deg en utvasket, nuppete bh under. Jeg lover det blir forskjell om du har på deg en lekker og velsittende fin-bh som gir en elegant følelse. Antrekket begynner under, selv om det ikke er synlig, vil det merkes likevel.

Få den tettsittende kjolen til å sitte penere
Har du en mer tettsittende kjole og ønsker å jevne ut silhuetten, vil en body være en utmerket løsning. En body gjør at du slipper synlige kanter etter bh-ryggen.

«Body er perfekt når du ønsker en jevnere effekt på ryggen.»


Fantastic Flair er en body uten formende effekt. Perfekt når du vil ha en jevnere effekt på ryggen.

I motsetning til hva mange tror er en body ikke alltid et kraftig, formende, innstrammende klesplagg. Vi har flere bodyer i vårt sortiment uten formende effekt. De fleste er forsterket foran og har en jevnende effekt, men reduserer ikke midjemålet. Er du ute etter en kraftig, formende effekt, finnes det spesielle klær med innstrammende effekt. Hovedsaken er at du velger etter hva du er bekvem med. Undertøy er laget for din egen skyld.

Uansett om den former eller ikke, vil en body alltid ha en jevnende effekt på ryggen, sammenlignet med en vanlig bh. Det er derfor mange liker å ha på seg en body under en tettsittende kjole eller genser.


Et bh-topp sammen med et par høye truser har samme tettsittende følelse og jevnende effekt som en body. Bildet viser Lovely Lace topp.

Liker du ikke å måtte åpne trusen i kilen når du har på deg kjole, vil en bh-topp med en høy truse være et godt alternativ. De har samme utjevnende effekt som en body. Dette er også et alternativ for kvinner som er for lange eller for korte til at en body skal sitte perfekt. De fleste bodyer lages jo til en standardlengde. Det finnes bh og body med formpressede cuper, så velg dette, dersom stoffet i kjolen er veldig tynt og du vil slippe synlige sømmer.

Slik unngår du synlige skulderbånd
Dersom du har en topp med bryterrygg og ikke vil at bh-båndene skal synes, da finnes det bh’er med forskjellige løsninger. Noen av dem har skulderbånd som kan tas av eller kan kobles i kryss. Andre har en hekte på skulderbåndene bak, som gjør at du kan hekte sammen båndene i ryggen. Mulighetene er mange.


Confident bh har skulderbånd som kan hektes sammen i ryggen.  

Bukser som «graver» seg inn i midjen
Når du setter deg i et par jeans, kan den klønete linningen i blant «grave» seg inn i magen. En body beskytter mot gnaging og jevner ut og fordeler trykket. Du unngår også merker i huden fra tettsittende strikker i for eksempel strømpebukser. Den reduserer også ofte «muffin-effekten».


Med en body slipper du kantene som en bh-rygg skaper.

Den peneste trusen til stramme bukser
Noen truser har kraftigere sømmer i benåpningene, som kan være synlig under tynnere bukser. Velg derfor en truse med laserskårne benåpninger eller smal strikk. Truser med vertikal midtsøm bak har en fin skjæring, som følger kroppens naturlige form. Det finnes også truser som løfter enden noe opp, eksempelvis vår Diamond trusepanty.


Diamond trusepanty har forsterkning som gjør at enden løftes litt opp og får en fin form.

Truser som ruller ned eller krøller seg
Har du en liten, kledelig «kul» på magen, noe nesten alle kvinner har, er det vanlig at truser som f.eks. hipsters raser ned etter en stund og havner nedenfor «kulen» på en ubehagelig måte. Har du langbukser, kan du enkelte ganger hindre trusene i å rulle ned, men for å unngå dette vil det være smartest å ha på seg en truse som går nesten opp til navlen. Maxitruser eller boxsertruser har begge høy midje.


Truser som går opp til navlen holder seg oppe og ruller ikke ned

Et annet tips, for å slippe problemet med truser som ruller ned, vil være å ha på body. Dersom bodyen er laget i et glatt stoff, vil klærne dessuten automatisk få et finere fall. De setter seg ikke fast, men glir lettere på kroppen ved bevegelse.

Personlig rådgivning
Dersom du er det minste usikker, vil vår kundeservice hjelpe deg med å finne riktig undertøy for dine behov. Kundeservice svarer på alle typer spørsmål, ingen er for små eller for store. Vi er her for å kunne hjelpe deg.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift