HVA ER FORSKJELLEN PÅ EN T-SKJORTE-BH, FORMPRESSEDE CUPER OG EN KONTUR-BH? | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

HVA ER FORSKJELLEN PÅ EN T-SKJORTE-BH, FORMPRESSEDE CUPER OG EN KONTUR-BH?

HVA ER FORSKJELLEN PÅ EN T-SKJORTE-BH, FORMPRESSEDE CUPER OG EN KONTUR-BH?

T-skjorte-bh er et perfekt basisplagg å ha i undertøygarderoben og er en av de mest populære bh-typene. Men hva er egentlig en t-skjorte-bh? Og er det noen forskjell på en Contour-bh, formpresset bh og en t-skjorte-bh? Vi vil utrede begrepene.

 

FORMPRESSET BH
En bh med formpressede cuper har glatte cuper helt uten sømmer og hver cup består av et eneste stykke stoff. Formpressingen foregår ved at stoffet formes ved varmebehandling etter en brystform av metall. Dermed kan stoffet i cupene følge formen på brystene, til tross for at det ikke er noen sømmer. Det finnes to former for henholdsvis høyre og venstre i hver cupstørrelse. Det formede stoffet blir formbestandig og vil ikke gå tilbake til opprinnelig form.  

«En formpresset cup er laget i ett stykke og er uten sømmer»

Det mest vanlige er formpressede cuper med en tynn vattering på noen millimeter, men de finnes også helt uten vattering og med eller uten fôr. På bildet ovenfor vises den formpressede behåen Smoothly, som har cuper uten vattering og bøyler.

Fordelen med formpressede cuper er at formen er rund. Formpressede cuper har likevel enkelte begrensninger, i og med at den ikke kan lages i meget store cupstørrelser, da stoffet ikke kan formes om hvor mye som helst. Les mer om formpressede cuper i vår tidligere artikkel Skal jeg velge formpressede cuper eller med sømmer.

 

T-SKJORTE-BH
En t-skjorte-bh er en bh med glatte, sømløse cuper. Navnet kommer fra begynnelsen av at behåen er ment å kunne bli brukt under en hvit t-skjorte, uten at en skal kunne se verken cupsømmer eller struktur. Dette er helt enkelt et perfekt plagg å ha på under stramme og tynne plagg. Nedenfor vises eksempel på Keep Fresh formpresset t-skjort-bh med cuper uten vattering.

 «En t-skjorte-bh har glatte, formpressede kuper med eller uten vattering»

En t-skjorte-bh kan fås med eller uten bøyler og cupene kan ha forskjellige typer fylling. Det vil si alt fra uforede cuper til helvatterte cuper, eller en med puter av typen «push-up». En t-skjorte-bh kan ha helt dekkende cuper eller ha lav skjæring og være mer utringede. Fellesnevneren for alle t-skjorte-behåer er at cupene er formpressede.

 

CONTOUR-BH
I senere år har det blitt vanlig med Contour-bh, eller et ord som høres oftere. Contour-bh er i og for seg ikke nytt og har funnets i mange år. En Contour-bh har helvatterte cuper som nesten alltid er formpressede og noen ganger kan den ha diskrete, flate sømmer, for å støtte bedre, samt har som oftest bøyler. Når du har på deg en Contour-bh vil denne forme bysten, i stedet for tvert om.

«En Contour-bh har alltid helvatterte cuper»

Det er ikke uvanlig at kvinner med større cupstørrelser ønsker å unngå Contour-bh, da de tror at vatteringen vil øke omfanget og gjøre at bysten ser større ut. Men en Contour-bh er designet for å definere en rund form på bysten og ikke for å øke størrelsen. Vatteringen er som oftest bare 2-3 mm tykk.

«En Contour-bh har en definert cupform også når behåen ikke sitter på kroppen»

En annen fordel med en Contour-bh er at den gjør at brystene ser helt symmetriske ut, i og med at de formpressede cupene allerede har en bestemt form og det dermed ikke vil merkes om det minste brystet ikke fyller ut cupen. Er du ute etter en perfekt, rund form er en Contour-bh derfor et utmerket alternativ.

Et perfekt eksempel på en Contour-bh pleier å være laget i et stoff som puster (Spacer), som for eksempel vår populære nyhet Confident bøyle-bh, som er blitt en virkelig storselger. Les mer om Spacer-stoff her.

 

ER EN T-SKJORTE-BH ALLTID EN CONTOUR-BH OG TVERT OM?

Forskjellen mellom en Contour-bh og en t-skjorte-bh er at Contour-behåen alltid har helvatterte cuper og holder cupformen selv om en ikke har den på, mens en t-skjorte-bh kan være uforet og uten vattering og dermed ikke definerer brystformen på samme måte. Alle t-skjorte-behåer og nesten alle Contour-behåer er sømløse og formpressede. Men alle formpressede behåer er ikke en t-skjorte-bh eller en Contour-bh, i og med at en formpresset bh for eksempel kan være kledd med blonde, broderier eller stoff med sømmer.

Så sammenfatningen er at en Contour-bh er en type t-skjorte-bh, mens en t-skjorte-bh ikke alltid er en Contour-bh.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift