Når kroppen forandres – de beste bh’ene til den modne kvinnen | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

Når kroppen forandres – de beste bh’ene til den modne kvinnen

Når kroppen forandres – de beste bh’ene til den modne kvinnen

 

Der er mye som hender med brystene gjennom årenes løp. De forandres av vektendringer, graviditet og amming, men også av klimakteriet. Nå skal vi se litt nærmere på hva som kan gjøres, for å finne de beste bh-modellene til overgangsalderen og årene etterpå.

Få kvinner over 50 år ønsker å bruke samme type undertøy som de gjorde når de var 20. Ikke bare har kroppen forandret seg, det har også smak og prioriteringer. Ofte virker det som eldre kvinner blir bortglemt av klesbransjen, men aldri her hos Miss Mary. Vi mener, at selv om vi blir mer modne (og klokere) skal vi ikke bare nøye oss med kjedelig undertøy. Nei, her utvikler vi lekre bh’er som er spesialisert på komfort og støtte, som skal fungere også når vi blir eldre. Her gir vi våre beste tips om hva som er smart å tenke på når brystene forandres.


Miss Mary har spesialisert seg på å lage og produsere komfort-bh’er som denne på bildet over – STAR bøylefri bh med brede komfortskulderbånd og cuper i behagelig bomullsblonde og fôret med bomull, som gjør at bh’en puster.

Slik forandres brystene når vi blir eldre.
Ved 40- og 50-års alder begynner kroppen å produsere mindre østrogen og progesteron. Dette resulterer i at vi kommer i overgangsalderen. Under denne perioden, som kan vare inntil 10 år, opplever mange kvinner både fysiske og emosjonelle forandringer. Overgangsproblemene kan være hetebølger, svetting, «kribling» i bena, humørforandringer, mer ømtålig og mindre fast hud, samt hjertebank.

I løpet av overgangsalderen forandrer også brystene seg. Hormonforandringene fører til at brystvevet erstattes av fett, noe som fører til at bysten blir mindre spenstige. Huden blir mindre elastisk og slappere på grunn av mindre kollagenproduksjon. Mange opplever også at brystene blir mer følsomme og ømme.

«Det er ikke uvanlig å gå opp to cupstørrelser i løpet av overgangsalderen»

Dobbeltsjekk størrelsen
Helt plutselig begynner elskings-bh’en å føles varm som en badstue, eller den begynner å gnage seg inn i huden. Gå gjerne gjennom undertøyskuffen og sjekk hvilke bh’er som fortsatt sitter bra og føles behagelige. Det kan hende at du har gått opp en størrelse uten at du har tenkt på det? Selv i løpet av vårt voksne liv endrer vi bh-størrelse en rekke ganger og nesten alltid under og etter klimakteriet. Hos cirka en femtedel av alle kvinner blir brystene større i løpet av overgangsalderen. Det er ikke uvanlig å gå opp to cupstørrelser eller mer. For de fleste omfordeler kurvene seg over tid. Kanskje også ryggen, overkroppen og holdningen endrer seg.


Det er smart å sjekke bh-størrelsen med jevne mellomrom.

Det første du bør gjøre før du funderer på hvilken modell du skal kjøpe er derfor å kontrollere bh-størrelsen. Den gamle bh sitter kanskje bra, men den kan ha tøyd seg og tilsvarer derfor ikke den størrelsen som står på etiketten. Riktig størrelse finner du ved å følge våre instruksjoner her.

«Kravene til bh-støtte endres etter hvert som vi blir eldre og bysten blir mindre fast”.


SMOOTHLY bh er en bh som støtter ekstra godt og har solide, formpressede cuper uten bøyler.

Behov for mer støtte
Kravene til bh-støtte endrer seg også når vi blir eldre, i og med at bysten blir mindre fast. En bh som løfter godt gjør at vi slipper irritert hud, som kan komme av hud at hud ligger mot hud. Bh med bøyler løfter godt og har overlegen støtte. Andre egenskaper som støtter godt er dersom bh’en har bred rygg og/eller solid stoff i cupene. Dersom du har en pacemaker, eller av en annen anledning ikke ønsker, eller liker å bruke bøyle-bh, finnes det mange bøylefrie bh’er som støtter og løfter godt. QUEEN på bildet nedenfor er en av bøylefrie bh’er i vårt sortiment som støtter best.


Dersom du opplever at brystene vokser på grunn av overgangsbesvær, skal du velge en bh uten vattering med elastiske, formpressede cuper som STAY FRESH eller KEEP FRESH.


STAY FRESH – den perfekte t-skjorte bh. Den løfter og støtter godt på grunn av bøyler og en ekstra bred rygg. Cupene er laget i et elastisk funksjonsstoff som puster og er meget behagelig å ha på.

De beste bh’ene ved hetetokter eller mye svetting 
Hetetokter er vanlig under overgangsalderen og kan på i mange år. Velg en bh i et stoff som puster, gjerne bomull, eller i spesielle funksjonsstoffer, for eksempel utviklet til sport. Pass på å unngå vattering i bh’en, så sant det ikke er i et Spacer-stoff eller lignende som puster. Våre bomullscuper er uten vattering. De cupene som er fôret, har bomullsfôr, nettopp for å kunne puste.

«Med stoffer som puster blir ikke bh’en like varm»


EXHALE sports-bh med bøyler passer også utmerket å ha på seg til hverdags. Den har cuper sompuster og ikke blir fuktige. Den kan også fås i en bøylefri variant.

En av de mest slitsomme og synlige symptomene på overgangsalderen er at vi i perioder kan svette mye, selv om det er kaldt ute. Plages du av dette vil en bh i funksjonsstoff være optimal. Den transporterer fukt bort fra kroppen uten at stoffet føles fuktig. Vi anbefaler KEEP FRESH bh uten bøyler, eller STAY FRESH, dersom du foretrekker bøyler. Begge disse modellene har funksjonsstoff i cupene.

De beste bh’ene til ekstra følsomme bryster
Har du ekstra ømtålig hud eller brystvorter og ikke liker at sømmen merkes godt, skal du velge en formpresset bh uten sømmer, eller en bh med vrangsydd fôr i cupene. De fleste sømmer gnager ikke, men noen ganger kan en være ekstra følsom.


KEEP FRESH bh uten bøyler har formpressede cuper i funksjonsstoff, som leder bort fukt og derfor ikke blir fuktig. Perfekt ved hetetokter, følsomme brystvorter eller mye svetting.

Undertøy som gjør hverdagen lettere, dersom du er litt stiv eller har smerter
Dersom du føler deg stiv og har vanskelig for å foreta enkelte vribevegelser, vil dette bli lettere med en bh som har hektelukning foran. Da slipper du å hekte i ryggen, eller å hekte bh’en foran og deretter vri den en halv omgang og deretter putte armene gjennom skulderbåndene. Med en bh som lukkes foran er det bare å ta på seg bh’en som du tar på deg en jakke og deretter lukke den foran.


LOVELY JACQUARD bh har hektelukning foran, som gjør den ekstra smidig å ta på seg.

Et annet alternativ, dersom du har vanskelig for å vri deg, er å bruke en body i stedet for bh. De fleste bodyer lukkes i kilen, men kilen behøver du ikke bruke når du tar den på deg. Du tar den simpelthen på deg på samme måte som en badedrakt. En body er behagelig, den glatter ut og gir en trygg følelse, noe mange liker. Har du følsom hud, vil en body være perfekt å ha på seg, da en del linninger eller belter kan gnage mot huden og lage merker.


Skulderstropper som justeres foran gjør hverdagen enklere og du slipper unødige vribevegelser. Bildet viser bh’en ROSE.

Noen bh-modeller har skulderstropper som kan justeres foran. Dette gjør det også lettere å regulere skulderstroppene uten å måtte vri seg med unødige vribevegelser.

«Med bh-topp slipper du unødige vribevegelser men har alle fordelene en bh har»

Dersom du ikke vi ha på deg en body, kan et annet alternativ være en bh-topp. Denne toppen må ikke lukkes i ryggen, men tas på som en vanlig trøye/topp. Match med et par høye truser, slik at du får samme trygge følelse som med en body. Den gir en høy komfortfaktor og føles glatt og fin hele veien rundt.


GRACE topp har en integrert bh uten bøyler. Det er bare å tre den over hodet på samme måte som når du tar på deg en trøye. Perfekt om du har vanskelig for å vri deg.

Skulderbånd som skåner skuldrene
Etter mange års bruk av bh med smale skulderstropper som gnager seg inn i huden, kan det være smart å velge en bh med brede, vatterte skulderbånd som skåner skuldrene. Pass da på at båndet rundt kroppen sitter godt, slik at det ikke er skulderbåndene som løfter opp bysten.

«Etter mange års bruk av bh’er med smale skulderstropper som gnager seg inn i huden, velg en bh med brede, vatterte skulderbånd»


LOVELY LACE SUPPORT er en bøylefri bomulls-bh med brede, vatterte komforskulderbånd som skåner skuldrene.

De beste bh’ene til slapp hud
Dersom huden ikke er så spenstig lenger, er en bh med ekstra dekkende, hele cuper optimalt. De høyt skårne, hele cuper, fanger inn brystene på en trygg måte og gjør overgangen fra cuper til stoff jevnere. En mer utringet bh kan klemme huden og brystene føles som om de faller ut, selv med riktig bh-størrelse. Alle våre bøylefrie bh’er har hele cuper.


BRODERIE ANGLAISE bomulls-bh uten bøyler har hele cuper uten vattering, som omfavner hele bysten, dekker godt og har en høy komfort.

Et annet tips om du føler at huden er blitt mindre spenstig, er å bruke en bh med bred rygg, eller en bh med sidevinger ved armhulene. De spesialdesignede sidevingene er laget av en ekstra stoffdel, som er brettet og hjelper til med å glatte ut eventuelle «pløser» ved armhulene. Dette fører til at bh’en blir enda mer behagelig.


KEEP FRESH bh med spesialdesignede sidevinger, som glatter ut huden ved armhulene.

Dersom du vil ha undertøy med et mer luksuriøst inntrykk enn en vanlig bomulls-bh, kan vi anbefale FLORAL SUN som vises på bildet nedenfor. Det er en lekker modell med eksklusivt broderi og blonde, som er laget i et særskilt designsamarbeid med den svenske Haute Couture-mesteren Lars Wallin. Han har laget mange kreasjoner til kongehuset blant annet. Den støtter godt, har brede skulderbånd, ekstra bred rygg og samme høye komfortfaktor som vårt øvrige sortiment.


Bare fordi en blir eldre, må ikke undertøyet være kjedelig. Den typiske Miss Mary-kunden kler seg for sin egen skyld. Hun er trygg på seg selv og liker lekkert kvalitetsundertøy som støtter der det trengs, har fantastisk passform og er så behagelig at du nesten ikke føler at du har dem på. Hos Miss Mary jobber noen av markedets fremste mønsterkonstruktører og bh-eksperter, som omtenksomt skaper nye modeller med en gjennomarbeidet fingertuppfølelse for passform og komfort. Er du usikker på hvilken modell som passer deg, vil vår kundeservice mer enn gjerne guide deg gjennom sortimentet vårt. De er eksperter på å hjelpe kvinner på avstand, over telefon, e-post eller chatt. Ingen spørsmål er for store, for små, eller dumme.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift