Slik ser du om du har feil bh-størrelse | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

Slik ser du om du har feil bh-størrelse

Slik ser du om du har feil bh-størrelse

Det første mange kvinner gjør når de kommer innenfor døren hjemme er å ta av seg behåen. Men skal en bh virkelig føles så ubekvem at du ikke vil ha den på? Nei, absolutt ikke. En bh som sitter perfekt bør aldri føles ubekvem. I dag gjennomgår vi derfor hvordan en bh IKKE skal sitte og hvordan du løser problemet.

Det spiller ingen rolle hvor flott behåen er, dersom du har feil størrelse vil den aldri kunne sitte godt eller føles god å ha på. Har du riktig uflaks kan feil størrelse både være ubehagelig og forårsake smerter i skuldre, byste og rygg. For at du skal vite at du har riktig størrelse skal du sette på deg en bh og deretter stille deg foran et speil. Her er følgende tegn du skal lete etter, for å kunne finne ut hva du trenger å endre på slik at behåen sitter riktig bra.

TEGN PÅ AT DU HAR FOR STORE CUPER

Kupene rynker seg.
Ha du en bh uten vattering i cupene kan stoffet i cupene rynke seg, dersom størrelsen er for stor. Har du stor forskjell i størrelsen på brystene, kan stoffet eller blonden bli løs eller rynkete på det minste brystet og dette er selvfølgelig helt normalt. Men dersom cupene rynker seg på begge brystene, da har du for store cuper. Behold omkretsen og gå ned en cupstørrelse.

Brystene hviler ikke mot nederkantene av cupene. Enten cupene har bøyler eller ikke, skal nederkanten på cupene følge langs nederkanten av brystene. Det skal ikke finnes et tomrom nederst i cupene. At behåen sitter slik er først og fremst vanlig blant mindre eller middels store bryst, som ikke trenger veldig store løft. Uansett størrelse eller form på brystene, må de kunne hvile og bli støttet av nederkanten på cupene. Sitter behåen din slik, skal du i stedet velge en bh med en mindre cupstørrelse.

TEGN PÅ AT DU HAR FOR SMÅ CUPER

Det blir dannet en «bolle» av brystene ovenfor kantene på cupene.
Dersom brystene velter ut ovenfor kantene på cupene, slik at det dannes en ekstra «bolle», også kalt «dobbeltbryst», er cupene for små for din byste. De skal verken svelle opp mellom skulderbåndene eller mot armhulene. Det kan hende at du må gå opp flere cupstørrelser for å fikse dette. Noen kvinner synes at de får en mektigere utringning når brystene veller opp, men brystene får ikke den støtten fra behåen som de trenger i det hele tatt. Dessuten blir det godt synlig at behåen er for liten, dersom en har en stram topp over, i og med at dobbeltbysten blir ekstra fremtredende. Det skal være en jevn overgang mellom bh og utringning.


Cupen omfavner ikke hele brystet. Bøylene, eller cupsømmene, dersom du har en bøylefri bh, skal ikke trykke mot brystvevet i siden, nederst eller på midten. Hele brystet skal få plass i cupen. Bøyler som klemmer eller klyper i brystvevet er meget ubehagelig. Gå opp en eller flere cupstørrelser til hele brystet får plass i cupen.

Bøylene separerer ikke brystene. Dersom du har en bøyle-bh og bøylene ikke deler brystene, men i stedet «ligger utenpå» brystene, er cupene enten for små eller for grunne. Brystene presses i stedet sammen på midten og presser behåen ut fra kroppen. Bøylene skal alltid separere brystene og ligge tett inntil brystbenet. Da vil støtten bli optimal. Bøylene har ellers ikke noen funksjon, dersom de bare ligger og flyter oppå. Prøv en bh med større cupstørrelse.

TEGN PÅ AT DU HAR FOR STOR OMKRETS


Ryggen trekkes oppover. Dersom bh-ryggen glir oppover og ikke ligger i rett linje, er omkretsen for stor og du har forkortet skulderbåndene for mye, slik at det fører til at bysten blir løftet. Det er ryggen på behåen som skal stå for mesteparten av støtten til behåen. Se deg i speilet i profil, løft armen og pass på at behåen ligger i rett linje. Båndet skal ikke være høyere i ryggen enn det er under brystene.


 

Brystene faller ut nedenfor cupene. Om cupene glir opp når du strekker opp armene, slik at brystene begynner å krype ut i nederkant, er omkretsen på behåen for stor. Det skal aldri være mulig for et bryst å kunne rømme ut av en bh, verken øverst, nederst, eller i armhulen. Tenk deg en cup som en rømningssikker celle og omkretsen som låsen. Dersom cupene sitter bra, løser du problemet ved å gå opp en størrelse i omkrets, samtidig som du går ned en bokstav i cupstørrelse. F.eks. 80 C til 75 D. Les mer her om forholdet mellom cuper og omkrets og hvordan du går opp eller ned mellom størrelsene.

TEGN PÅ AT DU HAR FOR LITEN OMKRETS

Bh-ryggen skjærer inn i kroppen.
Dersom behåen er vond å ha på og skjærer inn i siden, ryggen eller under bysten er omkretsen for liten/stram. Det skal ikke være vanskelig å ta et dypt åndetak. En bh er ikke et torturredskap. Ryggen skal sitte stramt, men ikke så stramt at det noensinne blir ubehagelig. Test ved å dra ut bh-båndet i ryggen med fingeren. Sitter det passe skal du lett kunne dra det ut 5 cm fra kroppen. Akkurat som i eksempelet tidligere, gå opp en eller flere størrelser i omkrets. Husk at for hver størrelse du går opp, skal du også gå ned en cupstørrelse. 

TEGN PÅ AT SKULDERBÅNDENE ER FOR LØSE

Skulderbåndene glir ned. Mange kvinner har problemer med at skulderbåndene stadig holder på å falle ned. Dette skyldes nesten alltid at skulderbåndene ikke er strammet godt nok til, eller at de har mistet sin elastisitet og er blitt tøyd ut. Juster skulderbåndene hver morgen. Fortsetter de med å være løse så fort du har justert dem, er det på tide å kaste behåen.

Dersom skulderbåndene er for løse, vil de uunngåelig gli ned og cupene vil ikke ligge tett inntil bysten, men kan rynke seg og dermed gi inntrykk av at cupene er for store. Juster derfor skulderbåndene først, innen du tester å bytte cupstørrelse. Dersom du har meget smale eller skrånende skuldre, kan skulderbåndene gli ned likevel. Da finnes det bh-modeller med «no slip»-skulderbånd som er sydd ekstra tett sammen i ryggen, for å hindre at de glir ned.

TEGN PÅ AT SKULDERBÅNDENE ER STRAMMET FOR MYE 

Ryggen blir dratt oppover. Dersom bh-ryggen dras oppover, har du forkortet skulderbåndene for mye i kombinasjon med at omkretsen på behåen er for stor. Tommelfingerregelen er at når skulderbåndene er passe strammet til, skal du lettvint kunne få inn en eller to fingre mellom skulder og skulderbånd.

Skulderbåndene danner groper i skuldrene. For mange kvinner med stor byste er skulderbåndene et gissel. De skjærer seg inn og etterlater seg groper i skuldrene, som fortsatt er der, selv når de tar av seg behåen. Problemet her er at de tror at det er skulderbåndene som skal gi bysten all støtte og løft. Derfor regulerer de skulderbåndene veldig korte, i stedet for å bruke en bh som sitter stødigere rundt ryggen. Skulderbåndene skal bare stå for omtrent 20 % av støtten til behåen, selv når det gjelder store cupstørrelser. Det er behåen rundt kroppen som står for nesten 80 % av støtten. Derfor er det viktig at behåen sitter ordentlig rundt kroppen.

Med disse enkle grepene håper vi å gjøre det lettere å finne ut hva som må gjøres for å finne en god passform på din bh. Har du ytterligere noe du lurer på, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice, ringe eller sende en e-post, så hjelper de deg.

 

 

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift