Ordliste | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

Ordliste

Hos Miss Mary har vi en mengde forskjellige funksjonsplagg som heter litt forskjellig, avhengig av hva funksjonen til undertøyet skal være. Jeg har forsøkt å lage en liten ordliste. Håper mine forklaringer gjør deg litt klokere.

 

 

Forklaringer som følger passer Miss Marys sortiment.

 

Bh

 

Bøyle-bh
En bøyle-bh omslutter bysten med hjelp av bøyler som støtter og løfter bysten samtidig som den avlaster trykket på skuldrene. Alternativet til en vanlig bøyle-bh er en bh med myke bøyler laget av fleksibel plast som er mykere og følger kroppen. Det finnes bøyle-bh både med og uten innlegg.

Bh uten bøyle
En bh uten bøyle har støttende materiale og skjæringer. Den er skjønn og myk, gir bysten støtte og en naturlig form. En bh uten bøyle finns både med eller uten
vattert cup. En døgnet-rundt-bh har ekstra mykt material og en form som til og med gjør den behagelig å sove i.

T-shirt bh
En T-shirt bh har formtilpassede cuper uten synlige sømmer. Den gir en vakker og slett form som gjør at den passer under figurnære plagg. T-shirt bh’n former seg etter bysten når du har hatt den på deg en kort stund. T-shirt bh finns både med eller uten bøyle og med eller uten vattering.

Minimizer-bh
Minimizer-bh fordeler bysten og gir den en bredere og flatere form, slik at bysten skal se mindre ut. En minimizer-bh finnes både med eller uten bøyle. Den er også anvendlig som aktivitets-bh. Bh med eller uten bøyle som tryller bysten ned en størrelse mindre.
For deg som vil føle deg litt mindre.

Forknappet bh
En forknappet bh er lett å ta av og på. Den har ofte høy rygg eller bryterrygg, noe som er ideelt for lutende skuldre og skulderstroppene gnager ikke inn i huden.
Forknappet bh finnes både med eller uten bøyle, med eller uten vattering, samt i kort eller lang versjon..

Aktivitets bh
En Aktivitets-bh holder bysten på plass og gir støtte ved ulike fysiske aktiviteter for å skåne byst, rygg, skuldre og nakke. En Aktivitets-bh har også en god støttende konstruksjon og fast materiale.

Bustier/Lang bh
En bustier, som også kalles lang bh, finnes i ulike lange varianter, som stopper over midjen. Den kan enten være fram- eller bakknappet. En Bustier finnes både med eller uten bøyle og med eller uten vattering. Spiler i siden gir den ultimate støtten for store byst.

Balconette-bh
En balconette-bh former og løfter bysten undenifra. Den har en rett skjæring og lav framdel som passer perfekt til dype og rette utringninger. En balconette-bh har ofte bøyle og er vattert for god støtte og løft.

Push-up bh
En push-up bh løfter og trykker sammen dine byster. Den er vattert og/eller har ekstra puter for å gi en flott kløft. En push-up bh er perfekt under plagg med dype utringninger.

Stroppeløs bh / Multifunksjonell bh
En mulifunksjonell bh finnes med eller vattert fyll, samt med eller uten bøyle. Skulderstroppene er avtagbare og omkneppingsbare og kan kneppes som halterneck, i kors, lengre ut på skulderen eller den kan brukes uten skulderstropper. En mulitfunkjonell bh er perfekt for alle typer utringninger.

Torselett
Et torselett er en kortere type av korselett. Den rekker rett under midjen og holder inn med hjelp av spiler som også holder plagget på plass. Torseletten finnes med eller uten bøyle, samt med eller uten vattert fyll. Den har ofte avtagbare strømpebånd.

Korselett
Et korselett er en figurformet åpen body. Den finnes i ulike cup typer, samt med ulike kontrollerende effekter og funkjsoner. Et korselett finnes både med eller uten strømpeband, samt med eller uten bøyle. Den glatter ut og slanker silhuetten.

Et trusekorselett
Et trusekorselett er en kraftigere body som med hjelp av konstruksjon og figurformende materiale både løfter og gir støtte. Et trusekorselett finnes i ulike cup typer, samt med ulike kontrollerende effekter og funksjoner. Et trusekorselett finnes både med og uten strømpeband, samt med og uten bøyle. Den jevner ut og slanker silhuetten.


Body / Bodykorselett
En Body er et bh-trøye-truse i ett. Den finnes med eller uten bøyle, samt i ulike cupkonstruksjoner og materialkombinasjoner. En body glatter ut og er slankende. Konstruksjon og materiell velges etter hvilken effekt og funksjon som behøvs. For tiden har det blitt mer vanlig å kalle alle alt-i-ett-plagg for body.

Underdeler

Truser
kan ha ulike benskjæringer og midjehøyde og kan dekke ulikt foran og bak. De vanligste trusene som finnes på markedet er tai, tanga, string, brazilian cut, mini, midi, maxi, boxer, hipster og shorts. Shapetruse er en dekkende truse som går opp til midjen og finnes med eller uten ben. Den holder noe inn med hjelp av kontrollerende materiell samt i blandt med ekstra forsterkning over magen.

Panty
En panty kan ha ulike funksjoner og utseende. Panyter er mer kontrollerende enn vanlige truser både gjennom konstruksjon og kraftigere materiell. De finnes både med eller uten strømpebånd. Pantyer skal holde inn og glatte ut og/eller løfter bak. Behskjæringen og midjehøyden kommer an på hvilken kontroll og effekt man vil oppnå. Pantyer finnes i form av trusepanty, bukspanty med ulke benlengder og åpen panty.

Korsett
Et korsett er en åpen panty som holder inn ved hjelp av flere spiler – Materialet er kraftig og figurformende. Den finnes i ulike lengder med eller uten knepping og med eller uten strømpeband.

Midjeformer
En midjeformer former og holder inn midjen ved hjelp av spiler og kraftig figurformende materiale. Den gir også støtte for en sliten rygg. En midjeformer er suveren å ha over en body for å øke effekten til en perfekt figur.

 

Badetøy

Badedrakter og bikini
Badedrakter og bikini selges oftest i konfeksjonsstørrelse kombinert med cupstørrelse. De finnes i ulike cuptyper og konstruksjoner. Bademodellene er laget av formfast elastiskt materiale, samt oftest med korsetterende innerpanty som former og holder inn.