PÅ TIDE Å SI HA DET TIL BH’EN? | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

PÅ TIDE Å SI HA DET TIL BH’EN?

PÅ TIDE Å SI HA DET TIL BH’EN?

Hvordan vet vi når bh’en har gjort sitt og spiller det noen rolle om vi går omkring med en bh som er «for gammel»? Her er 9 tegn til at du bør kaste bh’en og hvorfor.

Hvor lenge en bh varer et spørsmål som stadig går igjen. Svaret varierer. Det kommer an på kvalitet, hvor godt du tar hånd om den, hvor ofte du bruker den, hvor stor byste du har og hvor ofte du endrer størrelse. Vanligvis pleier vi å regne med 1- 2 år, men den kan holde lenger eller betydelig kortere enn det. Men hvordan vet vi når det er på tide å si ha det? Her er 9 tegn til at det er på tide.

DEN SITTER IKKE STRAMT TIL TROSS FOR AT DEN ER PÅ INNERSTE HEKTE I RYGGEN
Det å gå med en bh som har for stor omkrets er mer eller mindre det samme som å ikke ha på en bh. 80 % av støtten kommer an på hvordan bh’en sitter rundt kroppen. Når du kjøper en bh skal den sitte i den ytterste hekten. Deretter kan du suksessivt hekte den strammere, etter hvert bh’en tøyer seg.

SKULDERBÅNDENE ENDRER AUTOMATISK LENGDE
Dersom du må forkorte skulderbåndene flere ganger i løpet av dagen på grunn av at de truer med å bli lengre av seg selv? Dersom du ikke er hendig med nål og tråd og kan bytte ring og spenne selv, er det på tide å bli kvitt denne bh’en. Skulderbåndene er der for å hjelpe deg med å støtte bysten.  Skulderbåndene støtter for omtrent 20 % av bhens totale støtte.

FARGEN ER BLASS, BH’EN SER SJASKETE UT OG STRIKKEN TRÅDER SEG
En bh som før var hvit, men som nå er blass og skittengrå ser ikke like bra ut i det hele tatt. Det samme gjelder om den ikke ser bedre ut etter vask. Du går aldri omkring med blass eller sjaskete kjole, så hvorfor ikke behandle undertøyet på samme måte? Føler vi oss ok under vil dette også merkes utenpå. Les her om våre råd for stell og vedlikehold og hvordan du forlenger levetiden på bh’en din..

BØYLEN HAR BRUKKET ELLER KRYPER UT AV KANALEN
Vi anbefaler ikke å trekke ut en ødelagt bøyle og deretter bruke bh’en som en bøylefri bh. En bh med bøyler og en uten er konstruerte på forskjellige måter. Dersom du trekker ut bøylen vil den derfor ikke støtte eller løfte like godt lenger. En av de vanligste årsakene til at bøylene brekker er at det brukes for liten størrelse. Og vasker du bh’en feil, kan bøylen krype ut i enden av bøylebåndet. Her kan du lese hvorfor bøylen går i stykker.

”En av de sikreste måtene å ødelegge elastisiteten på er å tørke bh’en i tørketrommelen.”BH-BÅNDET HAR MISTET ELASTISITETEN
Ryggen til bh’en skal alltid være elastisk og spenstig. Dersom bh’en har blitt så utslitt at den sitter løst rundt kroppen, vil den ikke kunne støtte bysten godt nok. Har den mistet all elastisitet, men sitter stramt rundt kroppen, f.eks. om du har lagt på deg, er dette like ille. Du kan da få gnagsår og merker. Bh-båndet må være elastisk for å kunne være bekvemt. En av de sikreste måtene å ødelegge elastan-fibrene, som gjør den elastisk, er å tørke bh’en i tørketrommelen. Følg alltid vaskerådene! Dersom bh’en mister sin elastisitet, er det ikke noe annet å gjøre enn å kvitte seg med den.

BH’EN ETTERLATER SEG GNAGEMERKER I HUDEN
Lager bh’en gnagemerker på huden skal du straks bytte til en annen bh. En bh skal ikke være et torturinstrument! Vi endrer størrelse og kroppsform flere ganger i livet enn vi tror, selv om vekten peker på samme tall. Båndet rundt kroppen skal sitte passe stramt, men ikke så stramt at den skjærer seg inn i huden. Dersom bh’en fortsatt er fin for øvrig, kan du ta vare på den til du endrer vekt igjen, eller bruke den med en bh-forlenger.

BH’EN GJØR AT DU FÅR DOBBELTBYSTE
Det er stor forskjell på hvordan bh’en slites dersom du bruker en A-cup eller H-cup. Jo større byste jo større slitasje utsettes cupene for. Det er også slik at kvinner med stor byste har vanskligst for å finne riktig størrelse. Vanligst er at en går omkring med för små cuper, slik at bysten velter ut og det dannes så kalte dobbeltbyste. Selv om bh’en satt godt når du kjøpte den en gang i tiden, betyr det ikke at den gjør det nå. Vi endrer alle størrelse. En tenker ikke alltid selv på om det dannes dobbeltbyste når en setter på seg bh’en, men dersom en setter på seg en stram,  hvit t-skjorte over bh’en vil det synes mye tydeligere dersom det ”buler ut” mellom brystenr, eller over kanten på cupene. Dersom det buler ut er det på tide å investere i en ny bh med større cuper. Dette er ikke bare et estetisk spørsmål, bysten må få riktig støtte. Velter bysten opp over cupkantene, er muligheten også stor for at det følsomme brystvevet blir klemt i cupsidene. Slik ser du om du har feil størrelse.

DETTE ER DEN ENESTE BH’EN DU HAR OG DEN HAR FULGT MED  DEG NOEN ÅR
Dette er en av de raskeste måtene en skan slite ut en bh på. Jo flere bh’er du har og som du kan veksle mellom , desto mindre slitasje vil bh’en bli utsatt for. Du bør ha 4-5 forskjellige forskjellige bher å veksle mellom. Dersom du bare har 2 bher, som du bruker like mye, vil du i løpet av ett års tid ha brukt samme bh 182 ganger! Ikke rart at den blir utslitt. Du trenger kanskje ikke å kvitte deg med bh’en, men passe på å ha flere andre å veksle mellom. Har du bare funnet en eneste modell som passer, kjøp flere.Bruk helst ikke samme bh to dager på rad, det er viktig at tekstilfibrene kan få hvile mellom bruken.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift