Riktig bh til enhver brysttype | Miss Mary of Sweden
Hopp til hovedinnhold
Din handlekurv er tom
Refunded Returns

Riktig bh til enhver brysttype

Riktig bh til enhver brysttype

Fantastiske bryster i alle mulige former – brede eller smale, lange eller korte, fyldige eller flate, grunne eller struttende, tett sammen eller langt fra hverandre. Snakker vi om behåens passform fokuseres det mye på cup- og bransjestørrelse. Men visste du at også selve formen og plasseringen av brystene påvirker passformen? Her får du våre tips om hvordan du velger en riktig bh som passer til dine bryster.

Alle bryster er unike. De finnes i alle størrelser og former og ingenting er mer naturlig. De endrer utseende flere ganger gjennom livet, etter graviditeter, amming, vektforandringer eller alder.  Uansett former og størrelser er brystene dine perfekte akkurat som de er. For at du skal få en bh til å sitte godt og behagelig må du finne riktig kombinasjon på cup- og omkretsstørrelse. Men det er flere andre ting som også påvirker passform og komfort. Her er våre beste tips.


 

BRYSTER SOM SITTER LANGT FRA HVERANDRE
Dersom det er ganske lang avstand mellom brystene, kan det oppstå et tomrom i kupene mellom brystene. Prøv gjerne en bh med sidestøtter, som sentrerer bysten og samler bysten sammen mot midten. Vårt tips: LOVELY LACE uten bøyler eller AMSTERDAM med bøyler.BRYSTER SOM SITTER TETT SAMMEN
Dersom brystene din sitter tett sammen, kan høye bøyler føles ubehagelig og tvinge brystene fra hverandre. Sats derfor gjerne på en bøylefri bh eller en bøyle-bh med lavere bøyler. Vårt bh-tips: LACE VISION
 

SMALE BRYSTER SOM SITTER EKSTRA TETT SAMMEN
Dersom du har veldig smale bryster, som sitter tett sammen og avstanden til armhulene er ganske store, vil det ofte oppstå tomrom i cupsidene, spesielt når du bruker en bøyle-bh. Men det finnes en smart løsning. Velg en bh med cuper som sitter fint over bysten, men som har liten omkrets. Forleng deretter behåen i ryggen ved hjelp av en bh-forlengee som festes til hektelukningen. På denne måten øker du lengden på behåen i rygg og sider, men cupene vil nå sitte likedan over brystene. Tenk likevel på at skulderbåndene også vil havne lengre fra hverandre i ryggen når du bruker en bh-forlenger. Velg derfor en bh der du kan hekte sammen skulderbåndene i ryggen eller en bh som har skulderbånd med no-slip funksjon.


 

BRYSTER SOM PEKER I HVER SIN RETNING
Har du bryster som peker fra hverandre mot sidene vil en bh med sidestøtter være utmerket, i og med at den hjelper til med å sentrere bysten og hindrer den i å flyte ut mot armhulene. Sidestøtter betyr at cupene er forsterket i yttersidene, ofte ved hjelp av vattering. Vårt tips: LOVELY LACE med bøyler eller SUMMER uten bøyler.


 

BRYSTER SOM PEKER NEDOVER
Bryster som peker nedover kan trenge et ekstra løft. Ønsker du hjelp med tyngdeloven kan vi anbefale en bh med ekstra forsterkning i undercupene, slik at bysten får hjelp oppover. Vårt bh-tips: QUEEN med bøyler eller QUEEN uten bøyler.


 

BRYSTER SOM PEKER OPPOVER
Velg en bh med hele cuper. De har en høyere skjæring langs utringningen. Cuper som er lavere kan føre til at brystvortene stikker frem ovenfor cup-kantene. Velg derfor ikke en blonde-bh uten fôr i overcupene, dersom du ikke ønsker at behåen skal føles gjennomsiktig. Vårt tips: CURLY uten bøyler.


 

BRYSTER SOM PEKER I HVER SIN RETNING. 
Her skal du velge en bøyle-bh, gjerne med sidestøtter, da den former, støtter og sentrerer bysten. Vårt tips:  AMSTERDAM, FLAMES eller CURLY. 

BRYSTER MED FORSKJELLIGE STØRRELSER
En bh med vatterte cuper vil skjule eventuelle tomrom i cupene. Har du liten forskjell i størrelsene vil elastiske cuper eller elastiske overcuper være utmerket. Elastisiteten sørger for en viss fleksibilitet i størrelsene. Les flere tips her, om hvordan du finner bh til asymmetriske bryster. Vårt tips:  JOY, SHIMMER FROST eller STAR. 

BRYSTER SOM ER FYLDIGE NEDERST OG FLATE ØVERST
Velg gjerne en stødig bh med bøyler og vatterte cuper, som løfter og støtter nedenfra. Dersom du ikke ønsker vatterte cuper, kan du velge en som har et elastisk stoff i overcupene som vil tilpasse seg bysten. Cuper uten vattering i et solid stoff vil gjøre at det kan oppstå rynker, dersom bysten ikke fyller ut øverst. Vårt tips: MEADOW DREAMS, CONFIDENT eller COTTON SOFT med bøyler. 

RUNDE, JEVNT FYLDIGE BRYSTER
Dersom du har denne typen bryster passer de fleste bh-typer. Ønsker du å beholde den runde formen på bysten, velg gjerne en bh med formpressede, runde cuper. Vårt tips: SMOOTH LACY eller STAY FRESH.


 

BREDE OG GRUNNE BRYSTER 
Bryster som er brede og grunne kan ha samme mål og størrelse som bryster som er smale og struttende. Men har du grunne og brede bryster, trenger du cuper som er rundere i passformen. Unngå spisse cuper i stive stoffer, da du risikerer å ikke fylle den ut på midten. Sats gjerne på en forminskende bh, da den har bredere og grunnere cuper. Vårt tips: SMOOTHLY eller STAY FRESH.


 

SLAPPE, LANGSMALE BRYSTER
Har du en meget slapp form på brystene, vil det være bekvemt å gi dem et løft, i og med at dette blir mindre varmt og ubehagelig under bysten. Velg gjerne en bh med bøyler med et stødig stoff i cupene, da dette gir ekstra godt løft og god støtte.

Vårt tips: SMOOTH LACY, ROSE eller SUMMER. Vil du ikke ha bøyle-bh anbefaler vi COTTON DOTS eller QUEEN, som er bøylefrie, men løfter meget godt.


 

SLAPPE OG TUNGE BRYSTER
Sørg for at cupstørrelsen er tilstrekkelig stor, slik at brystene ikke «flyter ut» over cupkantene, eller trykkes ut til armhulene. Cupen må omfavne hele brystet og må ikke trykke inn noen steder. En av de vanligste «feilene» som kvinner med stor byste gjør er å velge for liten cupstørrelse. Dersom det dannes dobbelbryster, eller dersom brystene faller ut når du lener deg fram, er cupene ganske enkelt for små. Velg en bh som har bred rygg, bøyler og gjerne brede, vatterte skulderbånd. Bøylene løfter og støtter bysten ved å fordele tyngden på brystene til alle øvrige deler av behåen. Velg gjerne en modell som også har stødig stoff i cupene.

Vårt tips: AMSTERDAM uten bøyler eller COTTON DOTS uten bøyler. Foretrekker du bøyler anbefaler vi QUEEN med bøyler.

 

STOR FYLDIG BYSTE
Har du en struttende og fyldig byste og behåen ikke sitter godt, skyldes dette som oftest at behåen er for grunn. Dersom du bruker bøylebh, må denne dele brystene og ligge tett inntil brystbenet mellom brystene og ikke «flyter oppå» bysten. Gå opp i cupstørrelse, slik at det ikke dannes en «pløse». Ønsker du å beholde din naturlige profil, unngå forminskende behåer, de disser klemmer flat bysten. Vårt tips: HAPPY DAYS med bøyler eller HAPPY DAYS uten bøyler.
DET ENE BRYSTET MANGLER
Mangler et bryst fysisk, men du ønsker å støtte det andre, kan du bruke en protese-bh, som har lommer med åpning i sidene på cupene med plass til protesinnlegg. Vårt bh-tips: Protese-bh


 

BEGGE BRYSTENE MANGLER
Dersom du av en eller annen årsak mangler begge brystene, men ønsker å bruke proteser og derfor må ha en bh, anbefaler vi en protese-bh med lommer i cupene til innlegget. Men å bare sy på egne lommer i en vanlig bh vil ikke få samme resultat som å bruke en ordentlig protese-bh. En protese-bh er laget for å håndtere tyngden av en løs brystprotese. Vårt bh-tips: Protese-bh


 

BRYSTER MED MYE LØS HUD
Dersom du har mye løs hud, velg gjerne en bh med hele cuper med forsterkede kanter øverst på cupene. Hele cuper er skåret høyere opp og fanger inn hele bysten, slik at cupkantene ikke skjærer seg inn i huden på en ubehagelig måte. Pass på å ikke velge for små cuper. De fleste av våre bøylefrie behåer har ekstra høye cuper.

Vårt tips: COTTON RELAX, LOVELY LACE SUPPORT eller LOVELY JACQUARD.BRYSTER SOM UTSONDRER MYE SVETTE
Dersom du svetter mye, kan det føles varmt med bh, spesielt om den er vattert. Men det finnes alternativer, som gjør at du ikke trenger å gå uten bh. Løsningen er funksjonsstoffer som kan absorbere fukt uten at det føles vått. Les mer i vår artikkel her – Hjelp, behåen blir for varm.

Vårt tips: KEEP FRESH, STAY FRESH eller CONFIDENT.

 

EKSTRA FRAMTREDENDE BRYSTVORTER
Enkelte kvinner har meget framtredende brystvorter som anes gjennom klærne, til tross for at de har bh under. Ønsker du å være sikker på at brystvortene ikke skal synes selv når det er kaldt, skal du bruke en bh med vatterte cuper, eller selvheftene brystvorteskjulere av silikon, som du setter utenpå brystvortene. 

Vårt tips. NIPPLE COVERS eller CONFIDENT t-shirt bh 

SMALE ELLER SKRÅ SKULDRE
Sats på skulderbånd som sitter tettere sammen, så kalte no-slip skulderbånd eller fleksible skulderbånd, der skulderbåndene kan krysses eller hektes sammen i ryggen. Dersom du har kort overkropp, eller brystene sitter høyt og trenger skulderbånd som er kortere enn normalt, skal du velge en bh der du kan hekte sammen skulderbåndene i ryggen med en hekte.

Vårt tips: CONFIDENT, AMSTERDAM eller FLAMES.

Det er viktig å ha på seg en bh som du føler deg bekvem i. Dersom du føler deg usikker på hvilken type bh som passer best for deg, ta kontakt med vår kundeservice, som gjerne hjelper deg. Vi er tilgjengelige på Facebook, Instagram, e-post og telefon.

Skriv ny kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift