Nybegynnerjerguide for å kunne handle undertøy online – hva du må tenke på

12 May 2021 9:11 am
Annica Svensson

For mange kan det oppleves som tungvint å handle bh online. Hvordan vet du hvilken modell du skal velge, hvilken som passer bra og hva gjør du hvis du får den hjem og den ikke passer? Vi veileder deg gjennom prosessen.


Selv om du ikke vet nøyaktig bh-størrelse, kan du se og kjenne på undertøyet i en butikk, vurdere med øyemålinger om den ser ut til å passe, før du tar det med inn i prøverommet. På nettet har du ikke de samme mulighetene. Men selv her har du et fysisk prøverom, ditt eget hjem, der du kan prøve klærne i virkeligheten og kjenne hvordan de passer.


Trinn 1: Hvordan vet jeg størrelsen min før jeg prøver bh´en?


Før du kjøper en bh online for første gang, er det lurt å gå gjennom følgende trinn:


• Har jeg en bh fra dette varemerket fra før? Hvordan passer størrelsen? Hvis jeg ikke har kjøpt den nylig, har jeg gått opp eller gått ned i vekt siden jeg kjøpte den?


• Se gjennom undertøyskuffen hvilken størrelse du vanligvis har på bh´ene? Noen ganger kan flere størrelser passe, så det er ikke uvanlig å ha for eksempel 80D, 85C, 90B i undertøyskuffen og alle passer like godt. Dette er fordi bh'er ofte er litt elastiske, samt har søsterstørrelser. Les mer om søsterstørrelser her.


• Ta på deg en nyinnkjøpt bh og se om cupene passer bra - er det tomrom, da er cupstørrelsen for stor for deg. Hvis det oppstår en «pløse» over kanten på cupene eller langs sidene, er cupene for små. Det samme gjelder om bøylene skjærer seg inn i brystvevet, eller ikke ligger mellom brystene mot brystbenet, da er cupene for små.

På en perfekt passende bh skal brystvevet ikke tyte over kanten på cupene eller mot armhulene, slik det gjør på bildet til venstre. Til høyre vises en bh som passer perfekt.


• Er omkretsen bra i ryggen? Hvis bh´en er gammel, har omkretsen ofte strukket seg og tilsvarer ikke lenger størrelsen som størrelsesetiketten på bh’en viser. Hvis en gammel bh som har tøyd seg og sitter godt i ryggen, må du sannsynligvis ha en større omkrets på den nye bh´en din. For eksempel, hvis den gamle viser 85C, velger du en 90B. En C-cup er ikke like stor i alle størrelser.


For å få samme volum i cupene, må du gå ned i cupstørrelse for hver omkrets du går opp.Hvis du i stedet går ned et hakk i omkrets, må du øke en cupstørrelse, for eksempel fra 85C til 80D.

Hvis bh´en kryper opp bak på ryggen, som på bildet til venstre, er omkretsen for stor. Bildet til høyre viser en bh som sitter som et skudd.


Trinn 2: Finn størrelsen din


Det neste trinnet er å sjekke målene dine i størrelsestabellen som du finner her. Hvis størrelsen i tabellen matcher med størrelsen du har på bh'ene dine hjemme, kan du uten problemer bestille den størrelsen fra oss. Dette gjelder også når størrelsen er i nærheten.


Hvis det derimot skiller flere størrelser, for eksempel hvis du vanligvis har 80F og du plutselig får 90A i tabellen vår, kan du kontakte kundeservice så guider de deg rett.


Hvis du får en mindre cupstørrelse enn du vanligvis har, er det sannsynligvis fordi du måler for løst med målebåndet under bysten. Dette påvirker nemlig cupstørrelsen du kommer fram til. Trekk fra noen centimeter rundt omkretsen, så kommer cupstørrelsen til å øke. Det er veldig individuelt hvor hardt eller løst du vil at bh´en skal sitte rundt kroppen.


Hvis du har en stor byste, anbefaler vi en mindre omkrets slik at skulderbåndene ikke blir de som løfter vekten av brystene. Stoffet på baksiden og sidene til en bh er alltid elastisk og vil komme til å tøye seg. Jo strammere bh´en sitter, jo bedre støtte og høyere tall i cupstørrelse vil du få. Du kan gå fra 90B på en bh som sitter løst rundt kroppen, til 75E. Fortsatt samme volum i cupene, men bare strammere i ryggen. Les mer om hvordan du bytter mellom cuper og omkrets i artikkelen vår om søsterstørrelser.


«Hvis du måler og får en mindre cupstørrelse enn du vanligvis pleier å bruke, er det sannsynligvis fordi du måler for løst med målebåndet under bysten.»


Trinn 3: Velg en bh


Nå som du vet størrelsen din, kan du begynne å tenke på hvilken type bh du vil ha. Noen spørsmål du kan stille deg selv for å redusere utvalget er hvis du foretrekker:


• Med eller uten bøyler?
• Cuper med eller uten vattering?
• Vatterte skulderbånd eller vanlige? Hvis du vanligvis får gnagsår på skuldrene, kan det for eksempel være deilig med en bh med ekstra brede og vatterte skulderbånd.
• Hvilken stil vil du ha? Det finnes både fargerike og basisfarger som beige, brune, svarte og hvite.Foretrekker du en enkel stil uten kruseduller eller en mer romantisk og vakker stil med blonder og broderier?
• Hva slags klær pleier du vanligvis å ha på deg? Hvis du bruker tynne eller tettsittende klær, er det da greit at bh´en anes under klærne? En T-skjorte-bh mangler sømmer på cupene, noe som gjør den mer diskret under klærne.
• I hvilken sammenheng skal bruke bh´en? Er det til sportsaktiviteter, hjemmebruk, på jobben eller kose-bh’en i sofaen?


«Velg en bh-type etter din egen livsstil og om du vanligvis er stillesittende eller beveger deg på jobben»


Hvordan ser dagen din ut? En annen ting som er bra å tenke på er hvor mye du pleier å røre på deg om dagen. Har du en aktiv jobb, for eksempel på et storkjøkken der du rører deg mye, eller har du en mer stillesittende jobb? Kanskje du er pensjonist og ikke jobber i det hele tatt? Tenk på hvordan dagen din vanligvis ser ut, om du er mest stillesittende, eller om du er ute i hagen og jobber, tar turer med staver eller hunden. Hvis du beveger deg mye, kan det være deilig å ha en bh i et stoff som puster, som for eksempel bomull eller funksjonsstoff som Keep Fresh.


Finn ønsket bh-type i nettbutikken. Etter at du har tenkt ut hvilken type bh du vil ha, kan du begynne å sjekke utvalget i nettbutikken vår. Vi har delt inn i utvalget i forskjellige kategorier slik at du for eksempel enkelt kan velge bh´er som har bøyler og er av bomull. Dette er veldig praktisk når du leter etter en bestemt funksjon. Dette er en stor fordel når du handler bh online, sammenlignet med når du er i bh-avdelingen i butikken.


«I nettbutikken har vi delt inn utvalget i forskjellige kategorier, slik at du enkelt kan velge de bh-typene som passer deg best»


Filtrer etter størrelse. Når du ser etter en bh i nettbutikken vår, kan du gjøre det enda enklere for deg ved å først velge størrelse og deretter hvilke modeller som dukker opp. Velg så noen modeller du synes er fine, og les deretter gjennom hele produktbeskrivelsen. Vi prøver å beskrive produktet og dets funksjoner så nøyaktig som mulig. Noen bh´er har for eksempel skulderbåndene litt tettere plassert, perfekt for deg som vanligvis har problemer med at de sklir ned fra skuldrene.


Når du har bestemt deg for en bh, er det bare å velge størrelse og farge, hvis det er forskjellige farger og legge den i handlekurven. Deretter kan du fortsette å kjøpe flere produkter, eller gå til kassen. Når du har lagt inn bestillingen, sendes en bekreftelse til e-postadressen din.


Er det trygt å handle på nettet?


Det er alltid trygt å handle når du handler i nettbutikken vår og du kan alltid føle deg trygg. Det er 8 år siden nettbutikken vår startet og vi begynte med online salg direkte til forbruker. Før det solgte vi gjennom kataloger i over 50 år. Vi har alltid valgt å satse på å gi en så god service og opplevelse som mulig, slik at du som kunde skal føle deg trygg. Derfor har vi en kundeservice, der du alltid kan få personlig service i åpningstidene våre. Vi har åpent 7 dager i uken. Hvis du har spørsmål, er vi bare en telefonsamtale eller e-post unna.


Hvordan betaler jeg for varene mine?


Selve nettstedet er kryptert, slik at ingen personlig informasjon vil lekke ut. I de fleste nettbutikker, inkludert våre, ser du ofte betalingsalternativer på startsiden, vanligvis nederst eller øverst. På denne måten kan du se alternativene før du begynner å velge produkter. Hos Miss Mary bruker vi flere betalingsløsninger, som for eksempel Klarna og PayPal, for å kunne gi deg som kunde mest mulig frihet.


En av betalingsløsningene vi bruker er for eksempel Klarna, som tilbyr flere måter du kan velge å betale varene dine på, for eksempel via faktura, direkte betaling, delbetaling eller kortbetaling. De tilbyr også ofte muligheten «Kjøp først, betal senere», som betyr at du ikke trenger å betale noe før du har mottatt varene.


Hvis du vil betale direkte på kjøpstidspunktet, men ikke ønsker å oppgi kortnummeret ditt, er PayPal et smart betalingsalternativ. For å betale med PayPal trenger du en PayPal-konto, som du enkelt kan registrere på paypal.com eller via PayPal-appen deres. Den kan du laste ned til smarttelefonen din. Koble deretter et bankkort til PayPal-kontoen din, som du registrerer med e-postadressen din. Når du deretter velger å handle i en butikk som tilbyr PayPal, trenger du aldri å oppgi kortopplysninger. Du velger bare PayPal som et alternativ i kassen, deretter blir du omdirigert til PayPal sin side, der du logger på og godkjenner transaksjonen. PayPal ble opprettet for å kunne overføre penger trygt og sikkert mellom privatpersoner, samt mellom kjøpere og selgere.


Hvordan sendes varene?


Når vi sender varen fra lageret vårt i Tallinn, Estland, vil du motta en e-post om at varene dine er på vei. I denne e-posten vil du også motta informasjon om hvordan du kan spore pakken din. Vi prøver alltid å sende varene neste hverdag fra lageret vårt, men nå, under den pågående pandemien, kan det være noen forsinkelser, ettersom vi er underbemannet i forhold til hva vi pleier å være. Vi har innført omhyggelige sikkerhetstiltak for å beskytte våre ansatte.


Hvordan får jeg tilsendt varene?


Varene vi tilbyr tar ikke mye plass og blir derfor levert i en pose som enkelt får plass i postkassen din. Derfor trenger du sjelden å hente den hos agent/servicepunkt. Har du imidlertid bestilt mange klær, kan pakken være for stor for å leveres i postkassen din. Da kan du hente den på nærmeste utleveringssted.


«Hos Miss Mary tilbyr vi alltid et 100 dagers åpent kjøp, slik at du har god tid til å tenke på om du vil beholde varen eller sende den tilbake.»


Kan jeg returnere en vare jeg kjøper online?


Handler du online har du rett til å returnere varen. Hos Miss Mary har vi valgt å forlenge angreretten til hele 100 dager! Vi vil at du skal rekke å få varene dine, prøve hjemme i fred og ro og ha god tid til å returnere.


Hvis du vil returnere en vare, er det bare å sende den tilbake i samme pose, eller vanlig konvolutt/pose og frankere med vanlige frimerker. Selv om vi sender varen fra vårt lager i Tallinn, trenger du ikke å returnere den til Tallinn. Returadressen vår er alltid i samme land som du bor i og står på returlappen som er vedlagt forsendelsen.


Hvis du har valgt å betale med PayPal, kan du få tilbake kostnaden for returen fra PayPal hvis du ber om dette. Dette er en tjeneste som PayPal selv tilbyr. Hvis du velger andre betalingsmåter, er du ansvarlig for returfrakt. For øyeblikket har vi valgt å ikke tilby gratis retur som standard, slik at vi kan tilby en så gunstig pris som mulig på produktene våre. Vanligvis blir returportoen bakt inn i prisen av firmaene som tilbyr gratis retur.


Hvis vi mot formodning har sendt feil vare enn den du bestilte, eller en ødelagt vare du vil reklamere, vil vi selvfølgelig stå for returfrakten. Skriv eller send en e-post til vår kundeservice, så hjelper vi deg med dette. Du finner kontaktinformasjonen vår her.


Hvordan får jeg pengene tilbake hvis jeg returnerer en vare?


Når du mottar varen din, vil du også motta instruksjoner om hvordan du returnerer den. Hvis du har betalt for varen din på forhånd, for eksempel ved kortkjøp eller PayPal, blir pengene returnert til kontoen din. Hvis du har valgt å betale med faktura, vil denne bli makulert.


Sist men ikke minst …


Hvis det er noe du lurer på, stort eller smått, er vi her for deg. Ingen spørsmål er for dumme. Å kjøpe bh og å snakke om bryster kan føles intimt, så vi har bare ansatt kvinner hos vår kundeservice, slik at du skal føle deg så komfortabel og trygg som mulig. Vår kundeservice svarer på alle spørsmål om for eksempel størrelser og passform, bh-problemer, produktanbefalinger, spørsmål om bestillingen og leveringen din. Bedriften vår er basert på tillit og vi jobber hardt for å fortjene din. Vi vil derfor at du alltid kontakter oss om du ikke er fornøyd med kjøpet eller produktet ditt.

449.00kr
Uten bøyler
399.00kr
Med bøyler
349.00kr
Med bøyler
399.00kr
Uten bøyler