Tar du på deg bh’en riktig?

26 May 2021 6:58 am
Annica Svensson

Hvordan du tar på deg bh´en påvirker hvordan bh´en vil føles og sitter resten av dagen. Følg våre enkle trinn for en behagelig og perfekt passform.


Du kan ta på deg en vanlig bh med lukking i ryggen på to forskjellige måter. Vi anbefaler ikke å lukke den først og deretter trekke den over hodet, hektelukkingen er der av en grunn og det vil bli veldig trangt å trekke en lukket bh over hodet, spesielt hvis du har en større byste. Imidlertid er noen bh-modeller laget for å trekkes over hodet, men dette er vanligvis elastiske braletter eller sports-bh´er som er ment å sitte stramt.


Alternativ 1 - Ta på bh´en med forsiden foran.


Begynn med å plassere bh-cupene over brystene og tre armene inn i skulderbåndene. Ta tak i endene for å lukke igjen i ryggen ved å hekte den sammen. Dette kan være litt innviklet å gjøre, men er bare en vanesak. Hvis du derimot har smerter eller stivhet i leddene, kan det være vanskelig å nå fram. Da er neste metode lettere.

Tre inn armene først, og knapp deretter bh´en i ryggen.


Alternativ 2 - Ta på bh´en bak og fram.


Ta på deg bh´en bak og fram, det vil si med bh-cupene på ryggen, slik at du kan lukke bh'en under bysten. Snu deretter bh´en rett og tre armene inn i skulderbåndene. Hvis du bruker en bøyle-bh, må du huske å ikke ha bh'en opp og ned med skulderbåndene nede. Da må du snu bh'en og det vil slite på bøylene.


Alternativ 3 – lukking foran


Hvis bh´en skal lukkes foran tar du på bh´en som om det var en vest ved først å tre armene inn i skulderstroppene og deretter lukke. Det enkleste er å lukke hektene nedenfra og opp. Det kan være litt innviklet hvis du har en større byste, da du ikke ser de nederste hektene, men selv dette er et spørsmål om øvelse. De fleste opplever at bh'er som ikke lukkes foran er fleksible og kan settes på raskt, fordi du unngår å vri deg. Årsaken til at det ikke er laget flere bh´er med lukking foran, er at du ikke kan justere lukkingen i bredden. Bh´er med lukking i ryggen har en 3 -trinns bred lukking. Det betyr at du kan bruke bh´en lenger når den blir eldre og tøyer seg ut. Siden selve lukkingen er plassert mellom brystene på en bh med lukking foran, kan du ikke utvide åpningen uten å påvirke brystenes posisjon.

Hvordan fikse passformen når du tar på deg bh´en.


TRINN 1: Juster skulderbånd/stropper
Etter å ha tatt på deg bh´en, sjekk hvordan skulderbånd/stroppene passer og hvordan de føles mot kroppen. Gå gjennom følgende trinn:


• De skal ikke skjære inn, men de må heller ikke gli ned når du beveger deg.


• Hvis skulderbånd/stroppene er passe stramme, bør du kunne få en fingertupp mellom skuldrene og skulderbånd/stroppene uten problemer.


• Strekk ut armene. Strammer det under bysten i brystvevet? Da er skulderbånd/stropper for korte, alternativt er omkretsen for stor.


• Hvis de er for løse, vil ikke bh´en sitte godt, spesielt hvis cupene er uten vattering.


• Hvis skulderbåndene er for korte eller for lange, ta av deg bh'en og juster lengden. Du kan gjenta dette trinnet flere ganger til du føler at du får riktig lengde på skulderbånd/stropper

Juster alltid skulderbånd/stroppene slik at de ikke sitter for løst.


TRINN 2: Gjør «Scoop & Swoop» -bevegelsen


Nå er det på tide å dytte in brystene i cupene. Dette trinnet er vanlig å glemme, men det utgjør en stor forskjell for hvordan bh´en vil passe og føles. Legg høyre hånd på utsiden av venstre cup og gjør en dyttende bevegelse, slik at du dytter med brystet mot midten og oppover. Gjør det samme på den andre siden, altså med venstre hånd i høyre cup.


TRINN 3: Bøy deg fremover


Stå opp og bøy deg fremover. Beveg armene frem og tilbake og rist bysten litt. Hvis du har gjort «Scoop & Swoop» riktig, bør ikke brystene bevege seg. Hvis bysten faller ut, har du for små cuper. Hvis det er et tomrom mellom bysten og cupene, er cupene for store.

Når du bøyer deg fremover, skal det ikke være noe tomrom mellom cupene og brystene.


Synes du at det med bh´er vanskelig, eller har du aldri funnet en bh som føles eller passer godt? Du vet vel at du kan få personlig service hos Miss Mary 7 dager i uken via telefon, e-post eller chat? Vår vennlige kundeservice er eksperter i å gi råd til kvinner de aldri har møtt i virkeligheten. Ingen spørsmål er for store eller for små.

549.00kr
Uten bøyler
449.00kr
Med bøyler
349.00kr
Med bøyler
499.00kr
Uten bøyler