De beste bh’ene til flate og fyldige bryster

25 Jan 2021 2:42 pm
Annica Svensson

Samme bh sitter forskjellig på to ulike kvinner selv om de har samme størrelse. Dette avhenger av hvordan brystene er formet og plassert. Her ser vi på hvilke bh-modeller som er best når du har fyldige eller flate bryster.


Hva menes med å ha en fyldig eller flat form på brystene? Flate bryster betyr ikke en mindre størrelse. Du kan ha flate bryster selv om du har en C- eller D-cup. Flate bryster kjennetegnes ved at de har en bred base, dvs. de er bredere hvis du ser rett forfra, men mindre «fyldige» hvis du ser i profil. De kan oppta mer av brystet hvis du ser bysten forfra.


I midten kan de sitte tett sammen og på sidene kan de starte ved armhulene.

Flate bryster har en bred base, men er "flatere" i profil. Samme volum er fordelt på et større område.


Fyldige bryster er det motsatte av flate bryster. De projiseres fremover, stikker mer ut fra kroppen hvis du ser på profilen, og har en mindre base. Bunnen av selve brystet er mindre vannrett, men kan også være det loddrett. Brystene kan være plassert tett sammen eller lenger fra hverandre.

Fyldige bryster har en smalere base og projiseres fremover i profil. Det samme volumet er fordelt på et mindre område.


De beste bh´ene til flate bryster
Til flate bryster passer bh´er som har runde cuper best. Det optimale er en «minimizer-bh», som har grunnere og bredere cuper enn en tradisjonell bh.

JOY har helvatterte cuper og skjuler eventuelle tomrom. Perfekt til flate byster.


Unngå bh´er med spissere cuper, da det vanligvis kan være et lite tomrom på midten av cupene. Hvis cupene er vatterte, kan du selvfølgelig bruke hvilken form på cupene som helst, da de ikke vill skrukke seg og vatteringen skjuler tomrom.


Hvis du har mindre cupstørrelse, som A- eller B- cuper, har bysten mindre mulighet til å bli omfordelt i cupene, fordi de har mindre volum å «jobbe» med.


Jo flatere eller rundere cuper på bh´en, jo bedre.


Hvis du vil ha en bh uten vatterte cuper, så sats på en i et elastisk stoff, de er mer fleksible.

STAY FRESH «minimizer-bh» med runde cuper i et elastisk, vattert stoff.


Hvis brystene dine sitter veldig tett, unngå bh´er med høye bøyler. Forskjellige bh-modeller har forskjellige bøyler, men de har nesten alltid en standardavstand mellom cupene/bøylene. Hvis brystene sitter veldig tett, kan bøylene tvinge bysten fra hverandre på en ubehagelig måte. Hvis du opplever dette, anbefaler vi å satse på en bøyle som er lavere mellom brystene, eller velg en bh uten bøyler.

Hvis du har flate bryster, sats på en bh med runde cuper. FLORAL SUN har runde, cuper uten vattering med drapert tyll utenpå.


For kvinner med flate bryster anbefaler vi følgende modeller i sortimentet vårt: Stay Fresh, Floral Sun, Joy, Confident, Meadow Dreams, Winter Dew, Shimmer Frost og Keep Fresh. Unngå modeller uten vattering med spisse cuper.


De beste bh´ene til fyldige bryster
Hvis du har en fyldig byste, kan du bruke både runde og spisse cuper, men du bør bruke bh´er med grunne cuper.


Noen merker har generelt grunnere cuper, så her bør du prøve deg fram til du finner et merke du er fornøyd med. Hos Miss Mary har vi normal dybde på cupene, så lenge det ikke dreier seg om en «minimizer-bh» som passer de fleste.

Hvis du har fyldige bryster, passer både runde og spisse cuper. Her kan du se COTTON DOTS med spisse cuper i solid stoff uten vattering.


Har du en fyldig og stor byste, er det viktig at du bruker riktig cupstørrelse. Husk at brystene kan forandre størrelse selv om du ikke har endret vekt. Gjør det derfor til en vane å sjekke cupstørrelse hvert år. Det er veldig vanlig å bruke for små cuper hvis du har en større byste.

Hvis cupene er dype nok, bør bøylene hvile mot brystbenet slik de gjør på FLORA, se bildet.


En vanlig måte å se om du har på deg for små cuper er at bøylene ikke ligger mot kroppen mellom brystene. Hvis bysten skyver bøylene ut fra kroppen, har du på deg for små eller for grunne cuper. Hvis cupene ikke er dype nok, eller hvis de er for små, blir brystene flate og det oppstår lett såkalte pløser, spesielt hvis du bruker en bh uten skulderbånd.


Bh med sidestøtter er ofte også bra for dypere bryster, forutsatt at det ikke er en «minimizer-bh», fordi det er ekstra polstring i cupsidene og bysten rettes fremover. Her finner du bh´ene våre med sidestøtter.

En fyldig byste kan ha på seg hvilken bh som helst så lenge cupene ikke er for grunne, men husk på å ikke ha for liten cupstørrelse! Bildet viser ROSE.


Hvis du har en fyldig byste, men en mindre cupstørrelse og en smal brystbase, kan det være hulrom langs kanten av cupene, hvis det ikke er mye brystvev å jobbe med. Sats i så fall på en bøylefri variant, så dette ikke blir like tydelig. Her finner du våre bøylefrie modeller.


En «minimizer-bh» har vanligvis rund form, men kan oppleves som om bysten blir flatere». Hvis du har en stor cupstørrelse og føler at det spriker mellom knappene på blusen eller skjorten, er en «minimizer-bh» det perfekte valget, men ellers anbefaler vi å bruke en vanlig bh som ikke er så grunn. Våre «minimizer-bh’er» finner du her.

459.00kr
Med bøyler
429.00kr
Med bøyler
399.00kr
Med bøyler
399.00kr
Uten bøyler