Bh-problemer: 5 tegn på at cupene sitter feil

11 Feb 2021 5:25 pm
Annica Svensson

Når det gjelder å finne riktig bh-størrelse og passform, bør man ikke stirre blindt på mål eller størrelsestabeller. De gir bare en indikasjon og et utgangspunkt. Det er bedre å ta på seg en bh i størrelsen du tror du har og utgå fra dette til du finner riktig størrelse. Her er 5 tegn på at du har på deg feil cupstørrelse og hvordan du løser dette.


«På en velsittende bøyle-bh, bør bøylene skille brystene for optimal støtte»

Brystene presses mot hverandre
Blir brystene dine presset sammen? Med mindre du har på deg en push-up-bh med dyp utringning, skal ikke brystene dine presses sammen. På en godt sittende bøyle-bh, bør bøylene skille brystene for optimal støtte. Bøylene skal altså ligge mot brystbenet og gi hvert bryst individuell støtte. Brystene skal ikke ligge mot hverandre. Hvis bøylene skyves vekk fra kroppen har du på deg for små cuper. Du trenger å gå opp 1 cupstørrelse, muligens mer.

Brystet er «synlig» ved armhulene
Hvis brystet presses mot armhulene, har du på deg for liten cupstørrelse. Cupene skal omfavne hele bredden på brystene. Her kan imidlertid brystenes posisjon og form spille en rolle. Hvis du har en bred brystbase eller hvis brystene er plassert langt fra hverandre, kan brystvevet være naturlig nær armhulene. Hvis du er overvektig, kan brystvevet også smelte sammen med resten av kroppen og det kan dannes en ubehagelig pløse ved armhulene. Da foreslår vi en bh-modell med en ekstra sidevinger ved armhulene, den kan jevne ut pløsene og redusere ubehaget. Uansett, prøv å gå opp en cupstørrelse.


«Det er ikke uvanlig at det skiller 1-2 størrelser mellom brystene»

Rynker eller hulrom ved cupene
Alle kvinner har litt asymmetriske bryster. Hos noen kvinner varierer brystenes form og størrelse mer og hos andre mindre. Det er ikke uvanlig at det skiller 1-2 størrelser. På det mindre brystet kan det oppstå hulrom i cupene. Dette er helt normalt. Men hvis det er tomrom i begge cupene, har du for stor cupstørrelse. At cupene er for store er vanligvis ikke synlig hvis du bruker en vattert bh, så kjenn etter tomrom ved å presse fingrene mot cupene.

Fire bryster i stedet for to
Ta på deg en tettsittende tynn genser over bh´en din. Er det en jevn overgang fra cupkantene til utringningen? Da har du en bra størrelse. Hvis det derimot er en liten bulk over hvert bryst ovenfor cupkantene, så har du for liten cupstørrelse. Gå opp en cupstørrelse. Hvis du får såkalte doble bryster, kan det hende du må opp flere cupstørrelser, kanskje til og med tre eller fire.


Røde merker på brystene
Det er vanligere at kvinner bruker for små cuper enn for store. Et tydelig tegn på at cupene er for små er hvis bøylene klemmer inn mot siden av brystene, eller om du har røde merker på brystene når du tar av deg bh´en om kvelden. Bøylene skal fange bysten og ligge som en vugge rundt, den skal ikke klemme noen steder. Hvis de gjør det, må du gå opp i cupstørrelse.


«Det er vanligere at kvinner bruker for små cuper enn for store»


Tips når du bytter cupstørrelse.
Hvis du opplever at omkretsen er passe stram rundt kroppen, trenger du ikke å endre størrelse om du hopper opp og ned mellom cupstørrelser. Det er bare å øke eller minske en bokstav i størrelse.


Hvis du derimot behøver å endre omkrets, på grunn av at det sitter for stramt eller for løst må du også endre cupstørrelse. Cupstørrelser står alltid i proporsjon til omkretsen. Det vil si at volumet på C-cuper er forskjellig på forskjellige omkretser. Volumet på cuper med en omkrets på 70 er dermed mye mindre enn C-cuper med en omkrets på 100.


Følgende størrelseseksempler har samme volum i cupene. 75E - 80D - 85C - 90B - 95A. For hver omkrets du går opp, gå ned en cupstørrelse. Og vice versa.

Eksempler:


• Har du størrelse 80D, men omkretsen er bra og cupene er for store? Velg størrelse 80C.
• Har du størrelse 80D, men omkretsen passer bra og cupene er for små? Velg størrelse 80E.
• Har du størrelse 80D, men omkretsen sitter for løst og cupene passer bra? Velg størrelse 75D. Da beholder du samme volum på cupene som før.
• Har du størrelse 80D, men omkretsen sitter for stramt og cupene passer bra? Velg størrelse 85C. Da beholder du samme volum på cupene som før.
• Har du størrelse 80D men omkretsene og cupene er for store, velg 75C. Da har du gått ned en størrelse i cupvolum.
• Har du størrelse 80D men omkretsen og cupene er for store, velg 85D. Da har du gått opp en størrelse i cupvolum.


Hvis du synes det er tungvint eller føler deg usikker på cupstørrelsen din, kan du snakke med en av våre dyktige rådgivere hos vår kundetjeneste. De er eksperter på å hjelpe til med å finne riktig bh-størrelse over telefon, chat, e-post eller sosiale medier og er tilgjengelige 7 dager i uken. Ikke nøl med å kontakte dem uansett hvilke spørsmål du har om størrelse, passform, bh-modeller, leveranser og hvordan du velger eller kjøper en bh.

459.00kr
Uten bøyler
399.00kr
Med bøyler
399.00kr
Uten bøyler
399.00kr
Uten bøyler