Valg av riktig bh etter en brystoperasjon

10 Sep 2021 8:09 am
Annica Svensson

Fem tips om hva du trenger å tenke på når det er på tide å begynne å bruke «vanlige» bh´er igjen etter en brystforstørrelse eller -forminskning.


Etter en brystoperasjon, enten det er en forstørrelse eller forminskelse, må du bruke en spesiell postoperativ kompresjons-bh, som må brukes den nærmeste tiden etter operasjonen. Vi lager ikke denne typen bh hos Miss Mary, det finnes mange forskjellige typer, avhengig av operasjonen og legen din vil anbefale hvilken bh som passer for deg. Det vil ta lang tid før du kan bruke en vanlig bh igjen. Lenge etter operasjonen vil brystene være hovne og endre størrelse etter hvert som hevelsen avtar.


"Det kommer til å drøye til du kan bruke en vanlig bh igjen"

Hvis du har gjort en brystforstørrelse, er du nødt til å stille helt andre krav til bh´en din enn du gjorde før. Bildet viser bh'en Broderie Anglais i myk bomull, perfekt komfort for sjenerøse kurver med sine brede vatterte skulderbånd.


Når det er på tide å begynne å bruke vanlige bh´er igjen, er det noen ting du må huske på når du skal velge den nye bh´en.


Ikke kjøp for mange bh´er til å begynne med
Når du ikke lenger trenger å bruke den praktiske, men kjedelige postoperative bh´en din, kan det være fristende å umiddelbart kjøpe flere flotte bh´er. Men ikke kast bort pengene dine på å fylle undertøyskuffen med nye bh´er. Bysten din vil fortsatt variere i størrelse en god stund fremover, noe som vil resultere i at dine nydelige, nyinnkjøpte bh´er snart blir for store. Velg heller å kjøpe 1-2 nye som du bytter mellom og kjøp nye bh´er etterhvert.


Finn din nye størrelse
Det første du må gjøre er å finne ut hva den nye bh -størrelsen din er. Du kan enkelt gjøre dette her ved å følge vår enkle trinn for trinn, guide. Alt du trenger er et målebånd.


"Det første du må gjøre er å finne ut din nye bh-størrelse"

Find your new bra size after the operation by following our sizing chart here.


If you’ve had a breast enlargement that means you’ve gone up several cup sizes, it can be worth choosing a bra from a brand that is used to making garments for large busts and has them in its collection as standard. The larger size of your breasts will put greater demands on your new bra than your previously smaller size did. Avoid dainty bralettes that don’t provide any lift or support.

Queen bh er et eksempel på en bh uten bøyler som støtter og løfter bysten.


Noen fellesnevnere for bh´er som er egnet til en større og tyngre byste er:


• Den har bred rygg. Det er fremfor alt omkretsen rundt kroppen som holder bysten på plass, snarere enn cupene.
• Vatterte eller delvis vatterte cuper støtter bedre enn de med stretch over hele cupene.
• Bredere skulderbånd avlaster skuldrene. Fås med eller uten vattering.
• Bøyler løfter, støtter og former bysten. NB! Vent til legen din har gitt deg klarsignal til å begynne å bruke bøyle-bh.

En bred rygg som på bildet ovenfor støtter bysten bedre enn en «vanlig» bh-rygg. Bildet viser bh´en Keep Fresh.


Hvis du har gjennomgått en mastektomi og fjernet det ene eller begge brystene, finnes det spesielle protese-bh´er for deg som ønsker å bruke en løs brystprotese. Du legger protesen i en spesiell lomme som er sydd på innsiden av bh´en. Denne typen bh er også behagelig å ha på for dem som ikke har gjennomgått en mastektomi, ettersom de fleste protese-bh´er er ekstra myke og komfortable, har en høyere skjæring rundt cupene som fanger hele brystet, skjuler eventuelle proteser og ikke har sømmer som gnager. I utvalget vårt har vi to protese-bh´er uten bøyler, begge med ekstra myke bomullslommer.

For deg som har gjennomgått en mastektomi og som har valgt å ikke operere et innlegg i brystet, men i stedet bruker en løs protese, finnes den komfortable protese -bh´en Liv. Liv er uten bøyler, laget i et ekstra mykt stoff og har en bomullslomme på innsiden med plass til brystprotesen.


Velg en bh uten bøyler
Selv om en bh med bøyler støtter og løfter bedre enn en bh uten bøyler, bør du ikke bruke bh med bøyler under helbredelsesperioden. Lytt nøye til legens råd om hvor lenge dette gjelder for akkurat deg. Det avhenger av hvilken type operasjon du har gjort. Hvis snittet er under bysten, vil bøylene ligge og presse direkte mot såret og kan dermed irritere og gjøre helbredelsen vanskeligere, samt skape tydlige arr. Det er mange forskjellige typer bh´er å velge mellom for deg som bare er vant til å bruke bh med bøyler fra før av.


Vent til legen din har gitt deg klarsignal til å bruke bh med bøyler

Etter en operasjon anbefales det å ikke bruke bh med bøyler, før arrene har grodd helt. Bildet viser Curly uten bøyler med silkemykt fôr, som er behagelig mot kroppen.


Velg cuper med stretch
Hvis du kjøper en bh med godt elastisk stoff i cupene, er den mer fleksibel og vil tilpasse seg bysten din etter hvert som hevelsen avtar. Velg myke stoffer som føles behagelig og føyelig mot kroppen, for eksempel bomull. Hos Miss Mary finner du mange bomulls -bh'er, siden vi er spesialister på akkurat bomull.

Keep Fresh uten bøyler med elastiske cuper som tilbyr fleksibilitet i størrelsene. Cupene er uten sømmer, noe som er perfekt for deg med følsomme brystvorter.


Stive brystvorter etter operasjonen


Brystvortene er ofte stive lenge etter operasjonen. Bruk vatterte cuper eller «Nipple covers» hvis du plages av at brystvortene synes gjennom bh´en.

Nipple covers er en livredder hvis du vil unngå at brystvortene er synlige gjennom bh´en, men ikke ønsker å bruke en vattert bh. Nipple-covers beskytter selv om du har følsomme brystvorter.


Det er heller ikke uvanlig å oppleve minsket eller økt følsomhet i brystvortene etter operasjonen. Velg en bh i mykt stoff som føles behagelig. Unngå sømmer rett over cupene hvis de plager deg. Prøv deg frem.

T-skjorte-bh´en COOLING i fint elastisk stoff er perfekt under tiden du ikke kan bruke bh med bøyler.


Husk at kroppen din er unik, du velger selv det som føles riktig og behagelig for deg. Følg alltid råd fra legen din. Hvis du har spørsmål om hvilken bh i utvalget vårt som passer dine behov, kan du kontakte vår kundeservice, så hjelper de deg mer enn gjerne. Ingen spørsmål er for dumme eller for enkle. På vår kundeservice er det bare kvinner som jobber, slik at kundene våre kan føle seg trygge til å tørre å stille intime spørsmål.

549.00kr
Med bøyler
449.00kr
Uten bøyler
449.00kr
Uten bøyler
499.00kr
Uten bøyler