Hvordan regner jeg ut bh- størrelsen min?

20 Sep 2019 7:38 am
Annica Svensson

Hvor lenge siden var det at du sjekket hvilken bh-størrelse du egentlig har? Sjansen til at du kan ha skiftet størrelse siden du målte deg sist kan være ganske stor. Kvinner skifter nemlig bh-størrelse cirka 4 - 5 ganger i løpet av livet som voksen. Med vår guide kan du i tre enkle trinn enkelt måle størrelsen din.


Hvorfor er det nødvendig å sjekke bh-størrelsen, dersom favorittbehåen fortsatt passer, til tross for at du har hatt den i flere år? Behåen tilpasser seg etter kroppen, men med tiden mister de også sin elastisitet og har ikke den omkretsen eller støtten lengre, som var når du kjøpte den. En utslitt bh gir følelse av at du har på deg en større bh-størrelse enn det som står på merkelappen som angir størrelsen. Derfor kan det være en god ide å sjekke bh-størrelsen med jevne mellomrom. Du vil kanskje oppdage at du trenger å gå ned eller opp en eller to størrelser neste gang du kjøper en bh. Ifølge en brittisk undersøkelse for noen år siden, bruker 8 av 10 kvinner feil størrelse, de fleste helt uten at de er klar over det. Det vanligste er at en har på seg en for løstsittende bh eller har for små cuper.


Hvordan skal en da måle bh-størrelsen sin? Det er meget lett og tar bare noen få minutter. Alt du trenger er et målebånd og en bh.


SLIK MÅLER DU
1. Sett på deg en bh som du synes sitter godt og som holder opp bysten uten at den blir flat og at brystene får plass i cupene uten problemer og uten å tyte ut noe sted.


2. Mål omkretsen din rundt overkroppen under bysten. Målebåndet skal sitte stramt. Dette er viktig, ettersom de fleste behåer har elastiske rygger, som vil tøye seg med tiden.

Har du på deg en bøyle-bh skal du måle på selve bøylen under bysten. Dette målet gjøres, for å få vite omkretsen på behåen. Finn deretter frem målet ditt i det blå feltet i tabellen nedenfor. I samme kolonne, vil du finne din bh-omkrets. Eksempel: Dersom du måler 91 cm i omkrets under bysten, har du størrelse 90 på din bh.

3. Mål omkretsen der bysten har størst volum, som oftest er dette rundt høyden på brystvortene.

4. Se på tabellen nedenfor og finn kolonnen med din bh-omkrets fra trinn 2. Let nedover i kolonnen til du finner det målet som har målet med cupstørrelsen du fikk i trinn 3. Eksempel: du er 91 cm under bysten og 105,5 cm i omkrets der bysten er størst. Du har da størrelse 90 B.

Størrelsestabellen gir en indikasjon på hvilken størrelse du har og den passer de fleste kvinner, men absolutt ikke alle. Kjenner du at behåen ikke sitter bra, selv etter at du har valgt en bh-størrelse etter størrelsestabellen her, skal du gå til den størrelsen du har brukt tidligere og som du synes sitter bedre. Når du har satt på deg behåen, skal du se i speilet hvordan den ser ut. Hele bysten skal ligge inne i cupene og fylle dem helt ut. Brystene skal ikke tyte ut over kanten på cupene og cupene skal heller ikke rynke seg eller sitte for løst. Bøylen skal sitte tett mot kroppen og brystbeinet. Den skal aldri ligge utenpå, da har du for grunne cuper. Bøylene skal heller ikke stikke inn i brystene noe sted, f.eks. i sidene, da har du for små cuper. Skulderbåndene skal være forkortet, slik at du får inn en finger mellom bånd og skulder. Båndene skal sitt tett inntil kroppen i ryggen, men ikke slik at det blir ubehagelig og du ikke kan puste. Trekker du ut skulderbåndet i ryggen midt bak, skal du kunne trekke det ut cirka 5 cm fra kroppen, da sitter behåen passe stramt. For mer informasjon om hvordan behåen skal sitte riktig bra, les vår artikkel om den perfekte passformen her.


Brystene er individuelle og de sitter ikke like langt fra hverandre, har forskjellige former, noen er smale andre er brede, fyldigheten er forskjellig fordelt, en del har rundere bryst, andre er dråpeformede, mens andre igjen ikke er fyldige i det hele tatt. Alt dette påvirker ikke bare størrelsen, men også hvilken bh-modell som passer nettopp deg. Enkelte bh-modeller er laget til en byste som trenger ekstra løft, andre er til dem som mangler fasthet øverst og atter andre til dem som trenger å bli sentrerte mot midten. Noen modeller ser bedre ut i større cupstørrelser, mens det for andre er tvert om.


Nesten alle kvinner har forskjellige størrelser på brystene. Når en måler, tar ikke målebåndet hensyn til om det ene brystet er større, det viser jo bare gjennomsnittet på de to brystene. Dette kan føre til at den ene cupen blir for liten og den andre for stor, dersom du har stor forskjell på størrelsen på brystene.

399.00kr
Uten bøyler
399.00kr
Med bøyler
459.00kr
Med bøyler
399.00kr
Uten bøyler