Slik kan du gjøre for at skulderbåndene på bh'en ikke skal skli ned

31 May 2021 8:18 am
Annica Svensson

Pleier skulderbåndene på bh´en din å skli ned i løpet av dagen? Her er vår guide om hvordan du kan få skulderbåndene til å sitte oppe selv på de smaleste og mest skrånende skuldre.


Visste du at skulderbåndene utgjør ca. 20 % av støtten på bh´en. Dette betyr at støtten på bh´en spiller en rolle, men det er ikke det viktigste. Du kan sammenligne skulderbåndene med skolisser. Skoene må ha riktig størrelse og sitte godt, men lissene hindrer at føttene sklir ut av skoene. Det er ikke skulderbåndene som skal løfte bysten, det er det cupene og båndet rundt overkroppen som skal. Skulderbåndenes hovedrolle er å fungere som en støttepartner for cupene.


Hvis du vanligvis får «groper» av bh´en på skuldrene, er det mest sannsynlig fordi du har en for stor omkrets, samtidig som du forkorter skulderbåndene for mye. Dette er spesielt vanlig hos kvinner med større byste.

Skulderbåndene skal ikke være så stramme at de etterlater groper.


Men like vanlig som det er med for stramme skulderbånd, skyldes det motsatte for løse skulderbånd. Dette resulterer i at de sklir ned hele tiden og du må fortsette å fikse på bh´en i løpet av dagen. Her er våre tips om hvordan du får en så god opplevelse av skulderbåndene som mulig.


Ta en titt på skulderbåndene hver dag
Den absolutt vanligste årsaken til at skulderbåndene sklir ned er at de ikke justeres regelmessig. Du må justere dem daglig. Jo mer brukt en bh er, jo større er risikoen for at skulderbåndene blir utslitte og derved blir lengre av seg selv i løpet av dagen. Hvis du har en slik bh, har den dessverre sett sine beste dager og må kasseres.

Noen bh´er, som ROSE, har skulderbånd som du kan justere foran.


Justerbare skulderbånd foran
Hvis du har problemer med å justere skulderbåndene til riktig lengde, finnes det skulderbånd som justeres foran i stedet for bak. Disse er enkle å fikse i løpet av dagen og du trenger ikke å ta av deg bh´en for å endre lengde.


Bh med sklisikre skulderbånd
Skulderbåndene sitter forskjellig bredt fra hverandre på forskjellige bh-modeller. Noen modeller har såkalte sklisikre skulderbånd, som er designet slik at de ikke sklir ned, fordi de sitter tettere plassert i ryggen.


«Avstanden mellom skulderbåndene varierer fra modell til modell. Sklisikre skulderbånd sitter tettere plassert enn andre.»

Bh´en FLAMES har sklisikre skulderbånd som sitter tettere sammen i ryggen og reduserer dermed risikoen for å skli ned av skuldrene.


Hekt skulderbåndene sammen i ryggen
Noen bh'er har avtakbare skulderbånd som du enkelt kan hekte av og krysse bak, andre har en liten hekte som du kan feste sammen skulderbåndene i ryggen med. Å hekte eller krysse skulderbåndene i ryggen, gjør det umulig for dem å skli ned.


Ikke bruk bh-forlenger
Hvis du har gått opp i vekt og føler at bh´en sitter for stramt rundt, velger mange å bruke en bh-forlenger i ryggen. Dette er et ekstra stykke stoff som du fester på lukningen til bh´en, slik at omkretsen blir større. Hvis du har problemer med at skulderbåndene sklir ned, anbefaler vi at du bare bruker bh-forlenger til nyinnkjøpte eller nyvaskede bh´er før de har tøyd seg ut, eller når du midlertidig har gått opp i vekt, for eksempel under graviditet og ikke kan eller ikke vil kjøpe ny bh. Når du bruker en bh-forlenger, er det nettopp avstanden mellom skulderbåndene som blir lengre, fordi forlengeren er plassert på lukningen i ryggen.


Bruk den innerste hekten
Sklir skulderbåndene dine ned selv om du bruker en bh med sklisikre skulderbånd? Kjøp en størrelse med større omkrets og bruk den innerste hekten fra starten av. Da havner skulderbåndene enda nærmere hverandre. Vi anbefaler vanligvis at du begynner med den ytterste hekten til den nye bh´en, men det finnes alltid unntak og en av årsakene er nettopp denne.


«De smale skulderbåndene våre blir litt bredere i større cupstørrelser.»


Bruk skulderbånd som er tøyelige
Noen bh'er har skulderbånd som ikke er tøyelige. Det betyr at du må justere dem oftere, slik at de ikke sitter for stramt. Har du skulderbånd som ikke er tøyelige blir det vanskelig å løfte på armene osv. uten at bh´en gnager eller drar seg. Bruk derfor alltid en bh med tøyelige skulderbånd. Hele skulderbåndet trenger ikke å være elastisk, derimot trenger en viss del å være det. På våre vatterte komfortskulderbånd er for eksempel den brede delen over skuldrene ikke tøyelig, mens bak på skulderbladene er skulderbåndene smale, slik at du kan justere lengden på dem.

Brede, vatterte komfortskulderbånd kan ikke tøyes på de brede vatterte delene, men bak er de smalere og tøyelige og lengden kan justere på den smale delen.


Hvis du er kort eller har bysten veldig høyt plassert, kan de brede og vatterte skulderbåndene være for lange, dvs. du må forkorte dem mer enn det som er mulig. De vatterte skulderbåndene er behagelige og midt i blinken for de fleste kvinner. Ulempen er at de har en fysisk begrensning ved hvor mye de kan forlenges eller forkortes. Hvis du allerede har forkortet dem til maks, skulderbåndene fortsatt er for lange og dermed sklir ned fra skuldrene, anbefaler vi noen av bh´ene våre, som ikke har brede vatterte skulderbånd. Velg en bh med vanlige, smalere skulderbånd.


Hvis du har en stor cupstørrelse, må du huske på at mange av de smale skulderbåndene våre ofte blir litt bredere i større cupstørrelser. Les produktbeskrivelsen, vi nevner alltid om skulderbåndene forandrer seg i bredden på større størrelser.


Hvis du er i tvil om hvilken bh eller størrelse som passer best for nettopp deg, kan du kontakte vår kundeservice. Vi er her for å hjelpe deg med å finne rett blant det som noen ganger kan føles som en bh-jungel. Ingen spørsmål eller fundedringer er for store eller for små.

499.00kr
Med bøyler
449.00kr
Med bøyler
399.00kr
Med bøyler
459.00kr
Med bøyler