Skal jag velge formpressede cuper eller cuper med sømmer

2 Sep 2022 10:05 AM
Annica Svensson

Valget mellom en bh som har formpressede cuper, eller en med sømmer, er mer enn bare et spørsmål om smak og behag. Begge varianter hører hjemme i enhver kvinnes bh-garderobe, men de har også distinkte egenskaper, som gjør at de passer spesielt godt til forskjellige anledninger og kroppstyper. Vi gjennomgår fordelene og ulempene med begge.


«Hvorfor er det sømmer i cupene i det hele tatt?» Dette hørte jeg nylig en kvinne spurte om. I hennes garderobe var det bare formpressede cuper og hun foretrakk dem fordi de ga et «glatt, moderne utseende». Selv hadde hun en meget fyldig, ganske tung byste og hadde i lang tid lett etter en bh som satt helt riktig, som en virkelig ønsker at behåen skal sitte. Jeg foreslo at hun kanskje burde gi en bh med cupsømmer en sjanse, da den burde være optimal til hennes byste. Valget mellom med eller uten sømmer handler om vesentlig mer enn bara estetikk og det er nettopp dette som vi vil forklare nedenfor.


NÅR BØR DU VELGE FORMPRESSEDE?
Formpressede er en storfavoritt blant kvinner som ønsker en glatt, rund form på bysten, men også dem som har ekstra følsom hud og brystvorter og som ikke vil risikere sømmer som kan irritere.


Mangel på sømmer gjør at cupene blir meget diskrete under stramme klær, spesielt om behåen er ensfarget og ikke i en farge som står i sterk kontrast til huden.

En bh med formpressede cuper mangler sømmer. Her vises cuper uten vattering i Keep Fresh-stoff.


En formpresset T-skjorte-bh er fin som basisplagg, da den som oftest har et enkelt, stilrent utseende uten fiksfakseri. Men til kvinner som elsker blonde og lekre detaljer finnes det mange bh-modeller på dagens marked som har helvatterte, formpressede cuper kledde med utsøkte, delikate blonder og broderier. I så tilfelle forsvinner kanskje selve grunntanken om et glatt, sømløst utseende, men hensikten med disse behåene er at de formpressede cupene skal forme bysten perfekt rund.


”Formpressede cuper er perfekt under tynne plagg”


Til kvinner som har ulik størrelse på brystene, vil vatterte, formpressede cuper passe ekstra godt, da cupene allerede har sin bestemte, runde form, som definerer bystesilhuetten og effektiv skjuler at det ene brystet kanskje ikke fyller cupen helt ut.


Har du meget stor cupstørrelse eller, spisse bryster, kan det ofte være meget vanskelig å finne en formpressing, som går opp til meget store cupstørrelser. Da er cuper med sømmer det beste valget.


NÅR DU BØR VELGE SØMMER
Cuper med sømmer gir optimal passform og støtte til alle bryststørrelser, men først og fremst til stor byste. Takket være sømmene, kan en konstruere cupene slik at de blir ekstra dype, noe som blir perfekt til meget store cupstørrelser. På en bh med dype cuper vil midten på behåen sitte tett mot kroppen mellom brystene, noe som vil gi bysten bedre støtte. Formpressede cuper er vanskelige å produsere i større størrelser enn H-cuper, uten at cupene risikerer å bli for grunne, alternativt for brede. Dette skyldes at det finnes fysiske begrensninger på hvor mye det går an å forme ett eneste tøystykke. Har du stor cupstørrelse anbefales derfor cuper med sømmer, da dette vil gi optimal støtte.

Cuper med tredelt tulipanskjæring gir en rund silhuett og riktig god støtte.


Sømmer styrer ikke bare formen, men gir også stoffet ekstra styrke, da det ikke må strekkes eller tvinges inn i en bestemt form. Takket være at cupene er laget i flere forskjellige deler, blir det mulig å kombinere flere stoffer med ulike egenskaper, eksempelvis uelastiske undercuper og elastiske overcuper. Det uelastiske stoffet vil løfte og gi støtte, mens det elastiske stoffet vil forme seg etter bysten og gi komfort og tilpasset passform. Perfekt dersom bysten ikke er helt fyldig eller fast øverst.


”Til den fyldige bysten er sømmer optimalt”


Fordelen med sømmer er nettopp at den gir fleksibilitet når det blir designet bh-modeller og kan tilpasses hvilken bysteform som helst. Enten du har stor eller liten byste, spiss eller rund, med sømmer kan alt løses. Det finnes større variasjoner i utseende og utførelser på bh med sømmer enn de som er formpressede.

Cuper med sømmer kan kombinere flere forskjellige stoffer i samme cuper, for et florlett, elegant utseende.


DET ENE MÅ IKKE UTELUKKE DET ANDRE
Uansett om du foretrekker med eller uten sømmer, så er tilbudet på markedet stort i dag. Det finnes noe for enhver smak og byste. Og jeg anbefaler varmt å ha begge modeller i din garderobe. Til slutt, hvordan gikk det med kvinnen som ikke likte sømmer? Jo, hun ga en bh med tredelt cupskjæring en sjanse og ble helt solgt når det gjaldt hvilken støtte hennes byste fikk. Så etter 20 år med bare formpressede har hun nå fått en ny favoritt og vil definitivt også inkludere flere bh-varianter i fremtiden. Og det er nettopp det som er det fine med bh, det finnes så utrolig mange varianter, alle med hver sin hensikt og unike egenskaper, at det ville være synd å bare holde seg til en eneste type.

You may also like