Seks smarte tips om hvordan du får bh'en til å slutte å gnage i sidene

14 Jul 2021 11:02 am
Annica Svensson

Har du en bh som insisterer på å grave seg inn i sidene? Ikke bare er det ubehagelig og irriterende, det kan også være vondt! Her er seks smarte tips om hvordan du får bh'en til å slutte å gnage i sidene.


At en bh gnager i sidene kan skyldes flere ting, men ingen problemer som ikke har en løsning. Her er våre seks beste tips om hvordan du kan få bh´en din til å føles komfortabel i sidene.


Tips 1 - Omkretsen må ikke være for stram
Den vanligste årsaken til at en bh gnager i sidene er at selve omkretsen rundt kroppen rett og slett er for stram. Hvis du har problemer med å puste dypt eller føler at den presser på ribbeina, er den for stram. Båndet skal ikke irritere huden etter en dags bruk. Du bør kunne trekke den ut ca. 5 cm fra kroppen, kan du ikke det er den for stram.

Forsikre deg om at omkretsen ikke er for stram, slik at du får problemer med å puste dypt.


Tips 2 - Ikke klem brystvevet
Klemmer bøylene inn i brystvevet er cupene dine for små. Bøylene skal sitte bak brystet på sidene, ikke på selve brystet. Gå opp en eller flere cupstørrelser, men behold samtidig den vanlige omkretsen din.

Forsikre deg om at du har cuper som er store nok, slik at bøylene ikke klemmer brystvevet i sidene.


Tips 3 - Bred rygg lager mindre gnagsår
Noen bh´er med veldig smale og tynne stropper støtter ikke best, de kan "krølle" seg og skjære in. Prøv så gjerne en bh med bredere rygg som støtter og føles mer stabil. Finn modellene våre med bred rygg her.


Tips 4 - Sidevinger
Hvis du er kurvete med større omfang, kan bh-båndene noen ganger grave seg inn i «flesket» på en ubehagelig måte. Ikke sjelden får du pløser eller hud som henger over bh-sidene, og dette kan føre til reelt ubehag og i verste fall smerte. Da anbefaler vi å prøve en bh som har ekstra sidevinger langs armhulene, som underletter overgangen mellom bh´en og huden din. Ikke bare glatter sidevingene ut eventuelt "fluff", det gjør opplevelsen av å ha på seg bh´en mye mer behagelig. Finn modellene våre med sidevinger her.

Lovely Lace Support har ekstra sidevinger ved armhulene som gir en jevn overgang fra bh til hud.


Tips 5 - Spiler
Noen bh-modeller har spiler sydd inn i sidesømmene. Noen ganger kan dette føles ubehagelig, spesielt hvis du er kurvete. Hopp over denne typen bh og velg en modell uten spiler, men med bred rygg.


Tips 6 - Bytt bh-modell
Hvis du har riktig størrelse, men opplever at selve bøylene skyver inn i siden under armhulen, eller i brystbenet, kan du prøve en modell med en lavere bøyler eller en modell uten bøyler. Vi har alle forskjellige former, lange og proporsjonerte, noe som betyr at en og samme bh sitter forskjellig på forskjellige kropper. Hvis du har tett plasserte, smale bryster, kan dette føre til at bøylene skyves inn i sidene på kroppen under armhulene. I så fall er cupene for store for brystformen, selv om målebåndet og størrelsestabellen sier noe annet! Skulle du oppleve at det oppstår et tomrom på siden av cupene, kan du prøve å gå ned både en bokstav i cupstørrelse og i omkrets. Deretter fester du en bh-forlenger til lukkingen. Da utvider du også ryggen og får en bh der cupene sitter tettere og sannsynligvis stemmer bedre overens med formene dine.


Les mer her
Slik måler du din bh-størrelse
Søsterstørrelser - forholdet mellom cuper og omkrets
Slik ser du om du bruker feil bh-størrelse
Slik vil bh-bøylene dine alltid være behagelige

549.00kr
Uten bøyler
449.00kr
Med bøyler
349.00kr
Med bøyler
499.00kr
Med bøyler