Knepene som løser bh-problemene

12 Apr 2019 11:14 AM
Annica Svensson

Har du vanskeligheter med å finne en bh som føles bra, eller opplever du at hver bh du prøver klemmer eller sitter dårlig? Uroe deg ikke. Vår FAQ og problemfikseguide har svar på de fleste spørsmålene.


Skulderbånd som sklir ned hele tiden.
Sklir den ned fordi den er utslitt og har mistet sin elastisitet, så kjøp en ny bh. Har du smale eller skrå skuldre og båndene også er forkortet ordentlig, så finnes det behåer der skulderbåndene er plassert ekstra tett sammen i ryggfestene, så kalte «no-slip»-skulderbånd. Prøv å unngå modeller med halve cuper, som pleier å ha skulderbåndene langt fra hverandre.


Skulderbånd som skjærer inn i skuldrene eller etterlater merker.
Skulderbåndene er forkortet for mye. Reguler skulderbåndene slik at du med letthet får inn en fingertupp mellom skuldrene og skulderbåndet. 80 % av behåens støtte til bysten skal komme fra bh-båndet som sitter rundt kroppen.


Behåen glir opp når jeg strekker opp armene.
Da har du på en bh med for stor omkrets. Har du kjøpt den i riktig størrelse og ikke endret vekt, er sjansen stor for at den har utvidet seg med tiden.


Behåen skjærer inn i ryggen.
Dersom behåen sitter så stramt at du opplever ubehag eller får merker på kroppen, har du på deg en bh med for liten omkrets. Prøv å gå opp en størrelse. Har du riktig størrelse og likevel opplever at du får flere valker enn du burde ha, så sats på en bh med bredere rygg.


Behåen klemmer under bysten.
Se svaret over. Omkretsen på behåen er for liten.


Bøylene klemmer mot brystbeinet.
Du har sannsynligvis feil cupstørrelse på deg, eller en bh som sitter for stramt rundt kroppen. En bøyle skal aldri klemme. Har du riktig størrelse, så prøv en annen modell der bøylene ikke går like høyt opp, eller en der de to bøylene møter hverandre i en annen vinkel.


Bøylene klemmer inn i siden på brystet.
Du har for liten cupstørrelse på deg eller har bryster med bred base. Prøv å gå opp en cupstørrelse. Skulle denne rynke seg, så test en «minimizer», som har ekstra brede og grunne cuper.


Behåen ligger ikke tett inntil kroppen mellom bystene, men ligger «utenpå».
Dette skyldes som oftest at omkretsen til behåen er for stor, eller at cupene ikke er dype nok og dermed tvinger bh-båndet ut fra kroppen. Har du en bøyle-bh skal bøylene ligge tett inntil kroppen og separere brystene.


Cupen dekker mer av det ene brystet og går høyere opp enn det andre, til tross for at skulderbåndene er regulert likt på begge sider.
Volumet på det ene brystet er mindre enn det andre, noe som er meget vanlig. Det minste brystet fyller ikke ut cupen ordentlig. Enkelte ganger syns ikke forskjellen i størrelser når en ser seg selv i speilet. Prøv å legge inn et bh-innlegg i den cupen som sitter høyest opp på brystet.


Brystene danner en «loff» i behåen.
Du har sannsynligvis på deg en bh med for grunne cuper eller for små cuper. Det er mer vanlig å få en «loff» eller så kalt «uniboob» i en bh uten bøyler, enn i en bøyle-bh, i det mange bøyle-bh separerer bysten. Prøv gjerne en bøyle-bh. Har du meget stor cupstørrelse, så prøv en bh med cupsømmer i stedet for en formpresset.


Brystene danner «dobbeltbryst» i behåen.
Veller brystene over kanten på cupene, slik at det dannes ett eller to «tilleggsbryst», skyldes dette at du har på deg en bh med for liten cupstørrelse.


Brystene faller ut av behåen når jeg bøyer meg forover.
Du har for stor cupstørrelse på deg. Prøv en bh med samme omkrets, men med en cupstørrelse mindre.


Brystene henger til tross for at jeg har riktig størrelse på behåen.
Dersom brystene henger mer enn du ønsker, til tross for at du har på deg en bh, skyldes dette sannsynligvis at behåen har gjort sitt og blitt helt utslitt, eller at du ikke har på deg en bh med tilstrekkelig støtte. Det er stor forskjell på en bh og en bh. Sats på en bh med ekstra løftestøtte i undercupene, en stødig modell med solid stoff i cupene, eller i hvert fall i nedre delen av cupene og en bred rygg, som sitter stødig rundt kroppen.


Brystene har forskjellige størrelser.
Kjøp en bh som passer til det største brystet og test med å legge inn ett bh-innlegg i den andre cupen, slik at den fylles ut. Dersom du ikke ønsker å bruke et bh-innlegg, så prøv å ha på en Contour-bh. Denne har helvatterte, formpressede cuper som har en bestemt definert, rund form og som vil skjule at det ene brystet ikke fyller cupen helt ut.


Brystvorten synes ovenfor bh-kanten.
Dersom cupstørrelsen er riktig, men brystvorten likevel stikker opp over kanten, har du på deg en bh med for lav skjæring. Sats på en bh med hele cuper i stedet.


Cupen er rynkete.
Du har på deg for stor cupstørrelse. Er den rynkete lengst oppe, kan det skyldes formen på brystet. De fleste naturlige bryst som ikke er operert er ikke like fyldige eller faste øverst som nederst. Prøv i et slikt tilfelle med en bh som har stretchstoff i øvre del av cupene.


Jeg blir svett når jeg bruker bh.
Sats på cuper laget av funksjonelle stoffer, eksempelvis «Keep-Fresh» eller «Spacer», som lar huden puste og ikke binder fukt. Naturfiber som bomull lar huden puste, men kan føles våte, da de binder fukt.


Jeg kjøpte en eksakt maken bh i samme størrelse som min gamle, men den nye sitter for stramt.
Din gamle bh har utvidet seg etter kroppen din og representerer ikke lengre den størrelsen som det står på etiketten. Du har kanskje gått litt opp i vekt og behåen har tilpasset seg. De fleste behåer har elastisk rygg, og en del har også elastiske cuper.


Sømmen gnager mot brystvorten.
Test en bh som er formpresset. Foretrekker du sømmer, sats på en bh med vrangsydd fôr, slik at det ikke ligger noen kanter mot brystvorten. Et annet alternativ er helvatterte cuper.

You may also like