Hvordan bør en virkelig god aktivitets-bh være?

24 Jul 2019 7:47 AM
Annica Svensson

En vanlig bh støtter bysten, men forskjellige modeller gjør det på ulike måter. I et aktivt liv kan det derfor vara bra å også ha en aktivitets-bh. Men hva er forskjellen på en aktivitets-bh og en sports-bh og hva bør du tenke på når du skal finne den perfekte aktivitets-behåen?


Når det gjelder bh går det ikke an å si at en bestemt modell passer alla. Vi ser alle forskjellige ut og vi stiller også forskjellige krav til våre behåer, avhengig av livsstil, men generelt anbefaler vi nesten alle å ha en aktivitets-bh i garderoben. Du vil antagelig ha mer bruk for den enn du kanskje tror.

Ingen yogatime uten min Smoothly bh! Denne aktivitets-bh er laget i et elastisk stoff, som gjør den perfekt til aktiviteter der du må kunne strekke ut bevegelsene ordentlig. Brettet bånd under bysten gjør den ekstra bekvem for den med følsom hud.


Hva er forskjellen på en aktivitets-bh og en sports-bh?
En aktivitets-bh er en lettere form for sports-bh. Sports-behåer er designet til lav-, medium- eller høyintensiv trening og har forskjellig «bounce control», dvs. måter å hindre bysten i å «hoppe» opp og ned ved bevegelse. En sports-bh til høyintensiv trening med maksimal «bounce control» er for eksempel bra til løpning eller utholdenhetstrening. Om du ikke pleier å gjøre denne typen trening, er en aktivitets-bh et bedre valg.


En aktivitets-bh passer utmerket til mosjonsformer som eksempelvis yoga, pilates, styrketrening, spinning, sykling, spaserturer og andre former for aktiviteter, der du ikke hopper opp og ned. En typisk aktivitets-bh har ofte cuper uten vattering. Den er produsert i lettere stoff enn en sports-bh, som brukes til høyintensiv trening. Dette gjør at en aktivitets-bh er perfekt til trening som krever fleksibilitet og der du må kunne strekke bevegelsene godt ut. Den er også ideell til å bruke på jobben, om du har arbeidsoppgaver som betyr at du løfter eller bærer ting, eller om du eksempelvis er i hagen og raker løv.

Ekstra bredt bånd under bysten, bred rygg, cuper som separerer bysten for individuell støtte og er produserte i et tukt, solid stoff med ekstra myk innside, gjør at Cotton Simplex blir en utmerket aktivitets-bh.

Hva må jeg tenke på når jeg kjøper en aktivitets-bh?

Utseendet på en aktivitets-bh kan variere mye, men når du skal velge en modell, ta gjerne hensyn til følgende egenskaper:


• Den bør være laget i et stoff som er egnet til å tåle svette og ikke binder fukt. Unngå derfor bh med mye bomull. Bomull lar huden puste, men binder fukt. Derfor er en bh som bare inneholder 80 % bomull spesielt godt egnet til aktiviteter der du svetter.


• Stoffet må puste. Jo mer vattering cupene har, desto mindre puster de, dersom den ikke er laget i en type spesialstoff, som for eksempel Spacer.


• Dersom behåen har separate cuper vil dette støtte en større byste bedre enn en kompresjons-bh, som ser ut som en kort topp og som for det meste fungerer ved å trykke brystene inn mot kroppen.


• Regulerbare skulderbånd, slik at det blir lett tilpasse behåen til din kropp. Brystene til kvinner sitter i ulike høyder. Utrolig mange aktivitets-behåer på markedet mangler regulerbare skulderbånd.


• Brede, vatterte skulderbånd avlaster og hindrer gnaging.


• Bredt bånd under bysten støtter bedre.


• Stødig og bred rygg samt sider støtter godt.


• Behåen skal støtte uten å sitte for stramt. Mange tror at en aktivitets-bh må sitte kjempestramt og skal presse bysten inn mot kroppen, men den bør aldri sitte så stramt at den blir ubehagelig. Har du merker på kroppen når du tar av deg behåen er den definitivt for liten.


Er du usikker på hva som passer akkurat deg, kontakt vår kundeservice, som mer enn gjerne hjelper deg med å finne hva som blir riktig til nettopp din størrelse, behov og livsstil.

You may also like