Når behåen passer den ene dagen – men slett ikke neste dag

4 Oct 2019 6:35 am
Annica Svensson

Dette er et problem millioner av kvinner kjenner til, men som mange ikke snakker om. Bryster som sveller. Når bryststørrelsen svinger, skal du se etter følgende.


Bryster er fantastiske, men de kan også være forvirrende. For en stund siden fortalte en venninne meg om en profesjonell bh-tilpasning hun hadde fått. Hun gikk glad hjem med en bh som passet henne perfekt. Den var to cupstørrelser forskjellig fra den hun vanligvis brukte. Hun syntes ellers at den gamle behåen passet utmerket, men da hun kom hjem og prøvde dem igjen, la hun merke til at cupene i den gamle var for små. Kanskje hun bare ikke hadde lagt merke til dette før? Uken etter tok hun på seg sin nye bh og til hennes overraskelse var cupene for store. Hva i all verden hadde skjedd?


Det viste seg at hun er en av mange kvinner, der brystene endrer størrelse avhengig av hvilken dag i måneden det er. Hun hadde aldri tenkt på å måle forskjellen mellom dem, når hun hadde menstruasjon og når hun ikke hadde. Hun hadde alltid kjent at brystene var ekstra følsomme under den perioden og at det var forklaringen til hvorfor behåen føltes ubekvem.


«Det er helt normalt at brystene endrer størrelse»

Queen bøylefri bh gir virkelig god støttet. De elastiske cupene er fleksible og passer bryst som endrer størrelse.


Det er helt normalt at brystene endrer størrelse under menstruasjonsperioden. Dette skyldes de to hormonene østrogen og progesteron, som dannes av eggstokkene. Hormonene gir også endringer i størrelsen under graviditeten og i overgangsalderen. Det kan også være andre årsaker, for eksempel medisiner som gir vann i kroppen. Vektøkning eller vekttap kan også få brystene til å bli større eller mindre, men som regel skjer dette ikke så plutselig. Det er like naturlig at brystene endrer størrelse, som det er normalt at det ikke er endringer. Dette er forskjellig fra kvinne til kvinne.

Vår mest populære bh, Lovely Lace, har myke stretchblonder i overcupene, slik at den tilpasser seg.


For de fleste kvinner er det nok å kjøpe en bh med elastiske cuper, da stretchsstoffet tilpasser seg endringene. Vatterte skåler er ikke fleksible i størrelsen, om brystene blir større. Elastiske cuper kan løse dette problemet. Skålene kan være elastiske, eller delvis elastiske. Det siste betyr at den har faste undercuper og elastiske overcuper.


«For små cuper kan føre til at bøylen klemmer på det følsomme brystvevet»

Happy Hearts bøylefrie bh er en ny design denne høsten med elastiske overcuper og faste undercuper.. Samme modell kan også fås med bøyler.


Dersom du er en av dem som opplever at behåen føles ubekvem enkelte dager i måneden, kan det være en god ide å måle størrelsen på skålene og sammenligne med dine normale mål. Dersom forskjellen er stor, anbefaler vi deg å investere i én bh til, i en større størrelse. Dette gjelder spesielt om du foretrekker bøylebh. Det kan virkelig være et mareritt å ha en bøyle som klemmer på det følsomme brystvevet – selv om det bare skjer få dager i måneden. Én gang er én gang for mye. En bh skal aldri være ubehagelig å ha på.