Hvem er Mary? Kvinnene bak varemerket

31 Mar 2020 8:42 AM
Annica Svensson

Hva ville Miss Mary vært uten alle disse fantastiske kvinnene? Ikke bare de flotte kundene, men også alle de dyktige medarbeiderne. Fakta er at vi ikke ville ha eksistert i det hele tatt, om det ikke hadde vært for en bestemt kvinne - Mary. Jo, det er faktisk en virkelig kvinne vi er blitt oppkalt etter. Følg med oss og møt noen av kvinnene bak Miss Mary of Sweden.


Vi legger ned mye tid på å fortelle om alle de fine produktene våre, som vi er så stolte av. Men vi er selvsagt like stolte av våre ansatte. Uten dem hadde vi ikke vært i stand til å levere den kvaliteten vi streber etter, både når det gjelder produkter og service. Derfor vil vi passe på å fortelle om ansiktene bak varemerket, de som gjør at en Miss Mary-bh går fra skisse til ferdigpakket produkt.

Visste du at når du får en av våre behåer i dine hender, har den nesten bare gått gjennom andre kvinnehender. Fra våre designere og mønsterkonstruktører, til syersker og tilskjærere, fra de som pakker produktene til vår kundeservice, består Miss Mary of Sweden av hardt arbeidende og helt fantastiske kvinner.

En herlig gjeng av Miss Mary of Swedens medarbeidere desember 2019.


KVINNEN SOM STARTET ALT


Hadde det ikke vært for Marwel Rydström hadde vi aldri kunnet ha på oss et Miss Mary-plagg i dag. Marwel, eller Mary som hun faktisk ble kalt, grunnla bedriften sammen med sin mann, Ingemar Rydström, allerede i 1957.


De første årene het bedriften Marys Modehus og solgte damekonfeksjon via postordre. Dameundertøy som vi nå assosieres med lanserte vi først i 1962 og det ble straks en enorm suksess. Les mer om den kolleksjonen her.

Kvinnen som startet det hele - Marwel «Mary» Rydström


Kjolene, kappene og de andre plaggene var ateliersydde. Det betyr at hele plagget ble sydd av en og samme syerske, i hjembyen Borås. «Rett fra syersken hjem til deg» het det. Plaggene ble kjennetegnet av høy kvalitet med gunstigere pris enn lignende kvalitetsmerker. Innen bedriften startet hadde Marwel designet og laget mange plagg til venner og bekjente. Med den nystartede bedriften kunne hun nå også tilby sine skaperverk til en større kundegruppe og publikum. Ved å droppe mellomhender og butikker ble det mulig å holde prisene nede, takket være direktesalg via egne kataloger.

I begynnelsen het bedriften «Marys Modehus»


KVINNELIG LEDERSKAP


Selv om Marwel selv ikke var adm.dir., da hennes mann Ingemar var bedriftens første adm.dir., var det hennes kreative visjon og sortiment som satte preg og inntrykk på Miss Marys varemerke. Vår første kvinnelige adm.dir., ved navn Zora Eliasson, begynte i 2007. Da hun sluttet i 2013 tok vår nåværende adm.dir., Elisabet Sandström, over og er den som ledet bedriften fra å være en klassisk postordrebedrift til det moderne e-handelsselskapet vi er i dag. Dersom du følger oss på Facebook eller Youtube har du sikkert sett Elisabet i en av de populære filmklippene hun pleier å presentere sine favorittplagg i.

Nå selger vi via egen e-handel eller våre forhandleres nettbutikker og kataloger, men katalogen finnes fortsatt i Sverige og Norge og er veldig populære. Blar du i en av dem legger du kanskje merke til at det alltid finnes en liten kort krønike-tekst av vår nåværende adm.dir. Elisabet Sandström på side 2. Denne introteksten er ikke et nytt konsept. Samme type har funnets i nesten alle Miss Marys kataloger, helt fra starten av. Så lenge Marwel jobbet som designer og kreativ sjef hos Miss Mary, fra 1950-80 tallet, var det hun som skrev dem og undertegnet dem med «Hilsener fra Miss Mary». I dag er det så herlig å lese disse tekstene. Nedenfor ses et lite utvalg fra katalogene fra 70-tallet.

Katalog-krøniken ble gjennom flere år også skrevet av den velkjente, svenske undertøydesigneren og bh-guruen Camilla Thulin, som jobbet for Miss Mary i nesten 10 år.

Camilla Thulins funderingar axat ur vinterkatalogen 2008

Vårt designteam i Borås – Marie-Louise Asphäll, Anne Nero og Ing-Marie Axelsson.


Selve hjertet i Miss Marys virksomhet er selvfølgelig sortimentet – nå for det meste behåer og annet undertøy. Å lage undertøy er ingen enmannsjobb. Det krever et nært samarbeid mellom designeren, mønsterkonstruktøren, som tegner mønsterdelene og er ansvarlig for passformen i alle forskjellige størrelser, og testsyersken.


At vi har valgt å ha kvinnelige mønsterkonstruktører, som er ansvarlige for passform og komfort, er fordi en selv som kvinne vet hvor ubekvemt det er å ha på seg en ubehagelig behå gjennom lange dager. I tillegg til at vi bruker testmodeller og et testpanel med kvinner, så tester vi også selv våre egne produkter. Det er viktig å virkelig kunne innestå for passform og kvalitet! Les mer om vår designavdeling og kunsten å lage en bh her.


FRA KVINNER FOR KVINNER – PÅ RIKTIG


I forhold til mange andre undertøymerker står Miss Mary virkelig for «Fra kvinner for kvinner» i sjel, hjerte og sortiment. Våre produkter er ikke laget fra et mannlig perspektiv med sexy plagg, som først og fremst skal lokke og forføre. Den typiske Miss Mary kunden kler seg for sin egen skyld. Hun er trygg på seg selv og liker vakkert kvalitetsundertøy, som støtter der det trengs, har en fantastisk passform og er usedvanlig behagelige å ha på. Å lage behåer med en passform, som er så behagelig at den ikke føles er målet vårt. Livet er dessverre alt for kort for ubehagelig undertøy, men det er aldri for sent å endre dette, eller?

Føler du deg det minste usikker på hvordan du skal få undertøyet til å sitte riktig behagelig, anbefaler vi deg varmt å kontakte vår kundeservice. Mesteparten av vår kundeservice sitter på vårt hovedkontor i Borås og ledes av vår kundeservicesjef Ida Hallberg. Vi har også kundeservice på plass i Norge. Vi synes det er viktig at nettopp kvinner jobber i kundeservice, da mange kunder kan synes at det skulle føles ubekvemt å snakke om bryster og bh med en for dem ukjent mann.


Uten dere kunder hadde vi selvfølgelig ikke kunnet fortsette med å gjøre det vi elsker - å gi andre kvinner støtte. Ingenting gjør oss stoltere, ingenting gir oss mer energi, ingenting gjør oss mer takknemlige enn å vite at de plaggene vi lager faktisk utgjør en forskjell i så mange kvinners liv.


Takk for over 60 år av kjærlighet, takk for at du er du. Husk at du er helt unik og fantastisk. Og ha på deg undertøyet for din egen skyld.

You may also like