Hvorfor lages ikke en bh i 100 % bomull?

23 Aug 2019 7:34 am
Annica Svensson

Bomull er et avholdt naturmateriale, som er slitesterkt, puster og føles behagelig mot huden. Men hvorfor blir ikke en bomulls-bh produsert i 100 % bomull?


En truse består ofte av tre mønsterdeler - forstykke, bakstykke og kilefôr. En bh består av vesentlig flere deler, omkring 30-40. For å skrive at et plagg inneholder 100 % bomull, betyr det at alle deler av plagget, unntatt tilbehør som spenne eller knapp, må være av 100 % bomull.


«Andelen bomull i et plagg er et gjennomsnitt av alle deler i hele plagget»

Den behåen med høyest andel bomull i vårt sortiment er BRODERIE ANGLAIS med 83 % bomull, se bildet over. Det betyr at de fleste delene er laget i 100 % bomull, men at enkelte deler er laget i et annet stoff, eller en bomullsblanding. På akkurat denne bh-modellen er cupene sydde i 100 % bomull, mens de vatterte skulderbåndene inneholder en vattering som ikke er av bomull. Skulderbåndene er kledd med 100 % bomull, derfor føler du bomullen rett mot huden. Ryggen er i bomull, men har en liten del elastan i seg, slik at den kan beholde spensten. Alt dette resulterer i at behåens deler får et gjennomsnitt på 83 % bomull, selv om mesteparten er produsert i vårt avholdte 100 % bomullsstoff.


HVORFOR INNEHOLDER EN BH ELASTAN?
Ryggen på en bh må være elastisk for at den skal sitte bra og føles behagelig. Hadde ryggen på en bh vært laget i 100 % elastisk bomull, hadde den snart blitt tøyd ut og mistet formen. Elastanfibrene blandes med bomullsfibrene for at stoffet skal bli formbestandig og beholde spenstighet. Som regel er sokker, strømpebukser og truser, som pleide å sitte stramt når de var nye, men etter en stund blir de slaskete, f.eks. joggebukser som får posete «knær». Det er slik de blir uten elastan og derfor har vi litt elastan i nesten alt vårt undertøy som sitter stramt mot kroppen.


«For oss er det viktig at kundene våre skal kunne stole på at et Miss Mary plagg beholder sin høye kvalitet.»

Den bestselgende bomulls-behåen LOVELY LACE har cuper og forstykke i 100 % bomull mens hele behåen er i 57 % bomull.


For oss er det viktig at kundene våre skal kunne stole på at et Miss Mary plagg beholder sin høye kvalitet, selv etter at du har brukt det i lang tid. Er du usikker på hvilken bh som passer akkurat deg og dine behov, eller hvilken størrelse du må ha, kontakt vår kundeservice. De er eksperter på å hjelpe kvinner over telefon, via e-post eller chatt, med å finne den perfekte behåen.